2012-04-05 17:00:43• hírek • Szatmár.ro

Kitartanak párttársai Borbély László mellett

Mint ismeretes, a Korrupcióellenes Ügyosztály Borbély László ellen befolyással való üzérkedés és hamis vagyonnyilatkozat-tétel miatt bűnvádi eljárás beindításának lehetővé tételét kérte a főügyésznél. Ezt követően a Szövetség politikusa lemondott a környezetvédelmi minisztérium éléről.

Kelemen Hunor: Borbély László iránti bizalmunk töretlen

Kelemen Hunor emlékeztetett arra, ez egy régi ügy, amely már a tavaly is felmerült, akkor a Korrupcióellenes Ügyosztály nyilatkozatban közölte, hogy Borbély ellen nem indul eljárás. „Ennek ellenére, nem sokkal a választások előtt ismét aktuálissá válik a téma, az időzítés pedig nem véletlen" - mondta az RMDSZ vezetője. Hangsúlyozta, mindezek ellenére meggyőződése, hogy Borbély László kiváló miniszter volt, akinek munkájára az elkövetkezőkben is számít a Szövetség, hiszen a vele szembeni bizalom töretlen. „Borbély László lemondásával bebizonyította mindenki számára, hogy egy rendkívül szilárd jellemű ember, aki nem ragaszkodik a tisztségéhez, és semmilyen módon nem kívánja akadályozni az igazságszolgáltatás munkáját. Bízunk abban, hogy ez az ügy a lehető legrövidebb időn belül tisztázódik, és bebizonyosodik mindenki számára, hogy az ellene felhozott vádak teljes egészében megalapozatlanok és hamisak" - összegzett Kelemen Hunor.

Markó Béla: Az RMDSZ kiáll Borbély László mellett

Az RMDSZ kiáll Borbély László mellett - jelentette ki Markó Béla miniszterelnök-helyettes csütörtökön, az Agerpres hírügynökségnek adott nyilatkozatában. "Borbély Lászlót régóta, az RMDSZ megalakulása óta ismerem. Kezdettől fogva együtt dolgoztunk a Szövetség Maros megyei szervezetében, majd a parlamentben és a kormányban is. Mindvégig szorosan együttműködtünk, és az RMDSZ minden fontos megvalósításában része volt Borbély Lászlónak is. Mindannyian megbízunk benne. Én és RMDSZ-es kollégáim támogatni fogjuk a továbbiakban is, és meg kell mondanom, hogy Borbély László esetében is érvényesülnie kell az ártatlanság vélelmének. Borbély László kiváló politikus, hatékony miniszter - szögezte le a miniszterelnök-helyettes.

Csehi Árpád: Bízom Borbély ártatlanságában

A Szatmár Megyei Tanács vezetője, a Szatmár Megyei RMDSZ elnöke a Szatmár.ro megkeresésére elmondta: Borbély László az elmúlt évek során az a miniszter volt, aki mindig segítette Szatmár megyét. Csehi bízik a lemondott miniszter ártatlanságában és abban, hogy az igazságszolgáltatás felmenti a vádak alól. Emellett pedig bízik abban is, hogy Borbély László nem elégeli meg, hogy bizonyos politikai erők szándékosan a lejáratására törekszenek és vállalni fog még olyan felelősségteljes megbízatásokat, mint amilyen a környezetvédelmi minisztérium vezetése is volt.

Günthner Tibor: hihetetlennek tűnnek a vádak

Az RMDSZ-es Szatmár megyei szenátor szerint a vádak nehezen hihetők, különösen azok számára, akik ismerik Borbély Lászlót. "Lacit egy gerinces, korrekt politikusnak és egy intelligens embernek ismertem meg" - mondja Günthner, aki osztja azoknak a véleményét, akik valamiféle mögöttes szándékot vélnek felfedezni a nemrég lemondott környezetvédelmi miniszter elleni támadásban. Borbély ugyanis egy kényes területet felügyelő minisztériumot vezetett, ezért elképzelhető, hogy azért vádolják most, mert azzal, hogy kiállt az elképzelései mellett, valakiknek a politikai vagy gazdasági érdekeit sértette.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: