2013-01-25 13:16:51• hírek • Kocsis Zoltán

Percek alatt kinőtt a lába a koldusnak

„Csoda történt csütörtök délután Szatmárnémetiben, a 16-os lakónegyedben: egy lábatlan koldusnak kinőtt a lába", fogalmaz ironikusan a Szatmárnémeti Helyi Rendőrség közleménye. Az ügy persze ennél jóval komolyabb: a megyeszékhelyen legkevesebb háromszáz koldus kéreget naphosszat.

Egyesek elborzasztó fekélyeiket meg különböző nyavalyájukat mutogatják, mások pedig minden trükköt bevetnek annak érdekében, hogy felébresszék a járókelő érzékenységét és őket adakozásra bírják. Utóbbi történt csütörtökön a 16-os lakónegyedben.

Egy fiatalember, akinek látszólag hiányzott a jobb lába, egy átjáróban kéregetett az arra elhaladóktól. A helyi rendőrség munkatársai azonban már ismerték a Kerekes Ludovic Gheorghe névre hallgató 24 éves fiatalembert. És a trükkjét is! A szatmárnémeti illetőségű koldus olyan ügyesen rejtette el jobb lábát, hogy az járókelők első ránézésre tényleg elhitték, hogy hiányzik a lábszára.

Nem ez az első eset, hogy koldusok hasonló trükkökhöz folyamodnak. A leggyakoribb eset, hogy valamely kezüket dugják el ügyesen. Valamivel kreatívabb és egyben meglepőbb volt viszont, amikor a kéregető egy plüssjátékot pólyált be, azt a látszatot keltve, hogy gyerekének élelmezésére kéreget.

A Szatmárnémeti Helyi Rendőrség nyilvántartásában 293 olyan személy szerepel, akiket kolduláson kaptak. Számuk azonban ennél vélhetően magasabb, mondta érdeklődésünkre Florin Gazdac, az intézmény vezetője.

A kolduláson ért személyt 100 lejre büntethetik, amennyiben viszont bebizonyosodik, hogy az illető folyamatos jelleggel kéreget, akár a közösség érdekét szolgáló közmunkára ítélhetik. A törvény azonban, Gazdac elmondása szerint, nem tisztázza, mit jelent a folyamatos jelleg. Arról nem is beszélve, hogy a ténylegesen munkaképteleneket közmunkára se lehet ítélni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: