2010-01-29 13:57:34• hírek • Parajdi Andrea

Járhatóak a megyei utak

Fokozottan ellenőrzi a Szatmár Megyei Tanács a hóeltakarítással megbízott cégeket. Csütörtök délután a Szopor, Tasnád és Nagykároly, míg péntek délelőtt az Avas területén végeztek ellenőrzéseket.

Fontos teendőként kezeli a Szatmár Megyei Tanács a megye útszakaszainak baleset-mentesítését, éppen ezért a téli időszakban rendszeresen gondot fordítanak arra, hogy a megyei utak hóeltakarításával megbízott cégek megfelelően végezzék a feladatukat.

Ahogyan arról már írtunk Szatmár megyét négy zónára osztották, s az egyes térségek „hómentesítésére" más-más vállalat kapott engedélyt. A cégeket a munka függvényében fizeti a Szatmár Megyei Tanács, éppen ezért biztosak akarnak lenni abban, hogy olyan munkára költenek, amely valóban tisztességgel lett elvégezve -mondta lapunknak Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.

Mint megtudtuk a csütörtök délutáni havazást követően a Megyei Tanács munkatársai kiszálltak a Szopor, Tasnád és Nagykároly környékén dolgozó vállalathoz, hogy ellenőrizzék a munkájukat. Péntek délelőtt pedig a felülvizsgáló csapatot az Avas vidékére is elküldték. Csehi Árpád, tanácselnök elmondása alapján a mostani havazás komolyabb fennakadásokat szerencsére nem okozott a megyei utakon, útlezárásokra sehol sem kell számítani, a cégek ugyanis amíg szükséges takarítják és sózzák az aszfaltot.

A Szatmár Megyei Tanács korábban kérte az egyes zónákban lévő önkormányzatokat és a helyi rendőrségeket is, hogy a téli időszakban kövessék nyomon az utak állapotát, és amennyiben gondot észlelnek a cégek körül haladéktalanul jelezzék feléjük. Egyelőre úgy tűnik a vállalatok tartják magukat ahhoz, amire szerződtetve lettek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: