2010-02-22 14:50:26• hírek • Parajdi Andrea

Kiszorítják az autósokat a Vasile Lucaciu térről

Áthelyezik az I.C.Bratianu sugárúton lévő virágtartókat a Vasile Lucaciu térre, ott ugyanis a városvezetés reménye szerint nagyobb hasznát lehet majd venni a dekoratív célzattal kihelyezett, ám a lakosság által mégis inkább szeméttárolóként használt tárgyaknak. Ezekkel fogják a jövőben a Múzeum előtti téren a parkolást megakadályozni.

A tavalyi évben kezdte faburkolatú virágtartókkal - pontosabban tujatartókkal - díszíteni a város központi utcáit a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal. Ilyenek kerültek ki például az I.C.Bratianu sugárútra, ahol a lakosság hibájából nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

Míg a Stefan cel Mare úton a betonvirágtartók nem csak esztétikai jellegük miatt, hanem parkolásgátló funkciójuknak köszönhetően kerültek ki a járdaszélére, addig az I.C.Bratianu sugárúti virágtartókért valóban csak dekoratív célzatból fizetett a városvezetés.

Egy idei még élvezni lehetett a virágtartók különleges hangulatát, azonban szép lassan a vandálkok ezeket a tárgyakat is birtokba vették. Amellett, hogy rendszeresen szemeteskukának tekintik a virágtartókat, és cigarettacsikktől kezdve mindenféle csomagolópapírt a tetejére dobálnak, arra is volt példa, hogy felborították őket.

Az esztétikai jelleget most háttérbe helyezve, úgy döntött a városvezetés, hogy február 24-én, szerdán az I.C.Bratianu útról a Vasile Lucaciu térre helyezi át a virágtartókat, ott ugyanis a parkoló autósokkal szemben is akadályt tudnak állítani. A Szatmár Megyei Múzeum előtti tér bár parkolónak tűnhet, erre a funkciójára mégsem utal egyetlen közlekedési tábla sem. Sokan a tér központi fekvése, könnyű megközelíthetősége és tágas mivolta miatt előszeretettel hagyják ott autóikat. A városvezetés szerint a tér virágtartókkal való körbekerítése kiszorítja az autósokat, s így a Múzeum előtti tér is kellemesebb összképet sugároz majd.



Sokan parkolónak használják a Múzeum előtti teret


Ezekkel a tujatartókkal szeretnék megakadályozni a téren való parkolást


A vandálok a virágokat sem kímélik


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: