2019-06-11 13:03:10• hírek • Bede Emőke

Kiszimatolták a rendőrök a több száz liternyi alkoholt

Június 10-én a nagykárolyi rendőrök Kismajtény területén tartottak közúti ellenőrzést, s az akció során egy 49 éves, turci férfi által vezetett személyautót is félreállítottak. A hivatalos okmányokkal nem is volt gond, viszont az autóból tömény alkoholszag áradt.

Az autó átvizsgálása során az intézkedő egyenruhások nem kevesebb mint 300 liternyi színtelen, alkoholszagú folyadékra, azaz vélhetően pálinkára bukkantak. Mint kiderült, a mámorító rakomány nem a sofőré, hanem az autójában utazó 52 éves, ugyancsak turci férfié. A rendőrök a teljes alkoholmennyiséget lefoglalták, az ügyben pedig bűnügyi eljárást indítottak, hiszen a 300 liter jóval meghaladja azt a mennyiséget, melyet a hatályos törvények szerint a le nem adózott alkoholból birtokolni lehet.


Helyszíni bírságokból sem volt hiány hétfőn

A közlekedési osztály munkatársai a megye számos pontján ellenőrizték a forgalom résztvevőit. A hétfői nap során több mint 80 helyszíni bírságot szabtak ki a szabálytalankodó sofőrökre, kiegészítő intézkedésként pedig felfüggesztettek nyolc jogosítványt is. Mindezek mellett Erdődön a Gépjármű-nyilvántartási Hivatal munkatársai is beszálltak az ellenőrzésbe. Ők 13 bírságot róttak ki összesen 2900 lej értékben, illetve bevontak négy forgalmi engedélyt is az autókon tapasztalt műszaki hibák vagy hiányosságok miatt.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: