2009-04-07 15:43:12• hírek • Szatmar.ro

Kiszállhat a Mercedes

A német sajtó szerint a Forma1-ből való kiszállásról dönt szerdán a Daimler.

Szerdán összeülnek a Daimler autógyár főrészvényesei és a német sajtó szerint a egyik fő téma az lesz, hogy marad-e a cég a Forma1-ben és a McLaren istállóban. Egy biztos, a részvényesek szeretnék csökkenteni a szponzorálásra kiadott összegeket, amely világszerte havonta eléri az egy milliárd dollárt.

A McLaren idei teljesítménye óriási csalódás, az istálló versenyzői eddig összesen egy pontot szereztek azzal, hogy a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton hetedik helyen végzet a Malajziai Nagydíjon. Ezzel szemben Kovalainen összesen egy kört tudott menni a két futamon, ráadásul Melbourne-ben Hamilton és az istálló hazugság-botrányba keveredett.

Norbert Haug, a Mercedes Motorsport elnöke azt mondta, fogalma sincs, mi lesz az Mercedes jövője. „Ha azt kérdezik, ott leszünk-e tíz év múlva a Forma1-ben, akkor nem tudok őszintén válaszolni. Nem tudjuk, merre, hogyan fejlődik a világ, az autónk és a pénzügyi helyzetünk."

Az angol sajtó szerint Hamilton is el szeretné hagyni az istállót, mert a melbourne-i botrány után az istálló vezetősége nem engedélyezte, hogy sajtótájékoztatón elmondja a véleményét. A BBC értesülései szerint ráadásul a McLaren további büntetésre számíthat a Nemzetközi Automobilszövetség (FIA) részéről, mert a wokingiak a néhány évvel korábban kirobbant kémkedési ügy miatt visszaesőnek számít.

A német sajtó szerint a Forma1-ből való kiszállásról dönt szerdán a Daimler.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: