2009-05-06 16:32:21• hírek • Szatmar.ro

Kiszállással fenyeget a Ferrari és a BMW

A maranellói és a stuttgarti csapat a költségvetési sapka miatt elégedetlenkedik.

Sem a Ferrari, sem a BMW tetszését nem váltotta ki a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) azon intézkedése, amely szerint a következő idényben bevezeti a Forma1-ben az önkéntes költségvetési sapkát.

Ennek lényege, hogy aki vállalja, hogy éves költségvetését 40 millió font alatt tartja, az komoly technikai szabadkezet kap egy olyan sportágban, amely egyre inkább kötötté válik. Ez az, ami kiváltotta a két gyár, a Ferrari és a BMW nemtetszését.

Elsőként Luca di Muntezemolo, az olaszok elnöke reagált, aki elmondta, ez a lépés komoly károkat okozhat a sportágnak és ebben csapata nem szeretne részt venni. Mario Theissen, a BMW motorsport-igazgatója szerdán hasonlóan nyilatkozott: „A két különböző szabályrendszert alkalmazó Forma1 nem vonzó a BMW számára."

Nem tudni, hogyan reagál erre Max Mosley, a FIA elnöke, az viszont biztos, hogy a Ferrari véleménye nem rázta meg túlságosan. „Nagyon sajnálnánk a Ferrari elvesztését, de a Forma1 meglesz nélkülük is".

A sportág kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone már kimértebben nyilatkozott, szerinte ugyanis a száguldó cirkusznak szüksége van arra az istállóra, amely egyedüliként a sportág minden egyes szezonjában rajthoz állt. „Elméletben mindenki egyetért az ötlettel. Úgy gondolom, a Ferrarival is meg tudunk majd egyezni."

A sportághoz kapcsolódó, magyar érdekeltségű hír, hogy a Népszabadság értesülései szerint a Williams istállót támogatja majd a Hell energiaital-gyár. A Candy Globe Magyarország Kft., amely a Brawn GP-vel is tárgyalt, ezzel az első magyar cég lehet, amely szponzorként vesz részt a száguldó cirkuszban.

Kiszállással fenyeget a Ferrari és a BMW

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: