2014-02-11 13:47:55• hírek • Szatmár.ro

Kiszakítanak a rutinból

Változatos próbák várják a Házas kalandtúra résztvevőit - még lehet jelentkezni.

A Házasság hete alatt is zajlik a Házas kalandtúra Szatmárnémetiben. Lepedus István szervezővel, családreferenssel a kalandtúra jellegéről, a próbákról, és az egész játék céljáról beszélgettünk.

Szatmár.ro: Mit fed a Házas kalandtúra cím, mi történik valójában?

Lepedus István: A Házas kalandtúra a Házasság hete előtt és közben zajlik. Azok a házaspárok, akik erre beiratkoznak, négy különböző kis feladatot, kreatív kihívást kapnak, amelyet sorban, amikor idejük engedi és kedvük van meg kell oldjanak. Ketten, gyerekek és barátok nélkül együtt kell eltöltsenek bizonyos időt. Ilyenkor a házasságukra, önmagukra figyelnek, és nem utolsó sorban felszabadulnak a hétköznapok monotóniája alól.

Ez tehát nem egy teremben, a többi házaspár jelenlététben történik? Minden házaspár függetlenül, csak egymás időbeosztását és kedvét figyelembe véve dönti el mikor valósítja meg a próbákat? Hogyan lehet ezt mégis mérni?

Minden házaspár kapott egy házas kalandtúrás útlevelet, amellyel különböző helyekre el kell menniük. Mindenhol tesznek rá egy jelet, és ez bizonyítja, hogy megvalósították a próbát. Ezt az útlevelet aztán eljuttatják hozzánk, és ennek alapján sorsoljuk ki a vacsorát, a fürdőbelépőket.

De mégis hova kell elmenni, milyen próbák ezek?

Nem akarom lelőni a poénokat, de, hogy mégis közelítsem a valósághoz: ha most nem február lenne, hanem nyár, akkor azt mondanánk, hogy a házaspárok menjenek el egy kellemes, árnyas kerthelyiségbe és hívják meg egymást egy fagylaltra vagy egy jó hideg sörre... De most tél van, így nem ez lesz az egyik próba, hanem valami hasonló. Van olyan, amihez a városba kell valahova elmenni, van olyan próba, ami az ajándékozáshoz kötött - de egyszerű dolgokra kell gondolni, a meglepetés örömére -, és van olyan jellegű, amihez ki sem kell mozdulni a lakásból. Ilyen típusú, egyszerű, hétköznapi dolgokról van szó, de szándékosan nem mondom ki, hogy ne lőjük le a poénokat. Február 14-ig tart a Házas kalandtúra, addig kell a feladatokat végrehajtani, tehát még bárki beszállhat és biztosan kellemes élményekkel gazdagodik majd. Sőt, ha később fejezik be, az sem baj, a lényeg, hogy a házaspároknak segítsünk kicsit kizökkenni a hétköznapi rutinból, örüljenek egymásnak, szeressék egymást.

A Házas kalandtúrára a szatmariegyhazmegye.ro oldalon lehet jelentkezni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: