2009-06-15 12:13:59• hírek • Parajdi Andrea

Kiszabták a határidőt

Július 15-ig iratkozhatnak be a hőszigetelési programba, azok a tömbházak, amelyek a 2010-es esztendőben önkormányzati finanszírozáshoz akarnak jutni.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalnál 2009. július 15-ig adhatják le dokumentumaikat azok a lakótársulatok, akik kihasználnák a hőszigetelési program lehetőségeit, és akik még a 2010-es esztendőben a helyi Önkormányzat finanszírozásból is részesülni akarnak.

Ahogyan az ismert Szatmárnémetiben ebben az évben hat tömbház kapta meg a kormány és a helyi tanács támogatását a lépcsőházak külső-belső teljes hőszigetelésére. Ilyés Gyula polgármester korábban elmondta: bár a városi tanácsnak elég terebélyes összeget kell kiszorítania önrész-hozzájárulásként a költségvetéséből, mégis azt szeretnék ha minél többen iratkoznának be a programba, s korszerűsítenék otthonukat. Átlagos számítások szerint a családoknak körülbelül 800-1000 euró önrészt kell kifizetniük, azonban az elkövetkezendő években a többszörösét is megtakaríthatják a ráfordított összegnek.


A július 15-ig beiratkozott tömbházak kapnak támogatást 2010-ben a hőszigetelésre.
A július 15-ig beiratkozott tömbházak kapnak támogatást a hőszigetelésre 2010-ben a városi tanácstól


Országos szinten 64 város használta ki ezt a kormánytámogatási lehetőséget, különböző számú tömbházak részvételével. A Lakásügyi Minisztérium idén 360 millió lejt különített el a beiratkozott lakótársulat számára, ebből 1.262.265 lejt Szatmárnémeti kapott meg.

Még mindig megvan a tömbházaknak a lehetőségük, hogy a kormány és a város jövő évi költségvetésből pénzhez juthassanak, azonban egy hónapon belül le kell adniuk a szükséges dokumentumokat.

Az érdeklődő lakótársulatok a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Energetikai Irodájában 830-1530 között kaphatnak bővebb információkat, vagy hívhatják a 0261-807508-as telefonszámot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: