2014-12-05 09:48:18• hírek • Szatmár.ro

Kisvárdán jártak a Balcescu-Petőfi és az Avram Iancu iskola tanulói

Egy tőről fakadók összetartozása címmel tartottak népművészeti fórumot Kisvárdán.

Szerdán, december 3-án a Balcescu-Petőfi Általános Iskola és az Avram Iancu Általános Iskola küldöttsége együtt vett részt az "Egy tőről fakadók összetartozása" című, a magyarországi Kisvárdán megtartott népművészeti fórumon. Ezt a Magyar Kormány és Igazságügy Hivatala, Kisvárda Város Önkormányzata és a Van Esély Közhasznú Egyesület szervezte a polgármesteri hivatal konferenciatermében.

A szatmári küldöttség tagjai voltak: Liszkai Krisztian, tanuló és Laczka Katalin igazgatóhelyettes a Balcescu-Petőfi Általános iskolából, valamint Vékony Henrietta tanuló és Csorján Árpád tanár, az Avram Iancu Általános Iskolából. Liszkai az előadás keretében furulyázott, a diáklány pedig egy népdalcsokrot adott elő.

A rendezvényen fellépett továbbá a kisvárdai Református Alapfokú Művészeti Intézmény népi tánc csoportja, a mezőladányi DU ÁRT Művészeti Iskola népzenei csoportja, a dombrádi Rétközi Hagyományőrző Csűrdöngölő Egyesület, a nagytárkányi (Szlovákia) Tisza népdalkör, a Kékcsei asszonykórus és az ajaki hagyományőrzők.

A szatmárnémeti diákok kisvárdai látogatása egy alakuló partnerkapcsolatnak köszönhetően valósult meg. A Van Esély Közhasznú Egyesület képviseletében Pribula László elnök és Balogh Sándor a kisvárdai Református Gimnázium igazgatója nemrég Szatmárnémetiben járt. A Balcescu-Petőfi Általános Iskolát látogatták meg, ahol érdeklődtek a tanítási módszerek és az iskolában zajló kulturális tevékenységek iránt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: