2016-10-22 13:56:50• hírek • Szatmar.ro

Kisvárda adott helyet, Szatmár keretet a lelkész-focikupának

Nem újdonság, hogy a Szatmári (Magyarországi) Református Egyházmegye lelkészcsapata nyert a Kárpát-medencei Református Lelkipásztorok Focibajnokságán, melyen tizenegyedik alkalommal is a találkozás volt a lényegesebb, de a foci azért több volt, mint ürügy.

A félévente megrendezett esemény házigazdája pénteken a Szabolcs-Beregi Református Egyházmegye, a helyszín pedig a Kisvárdai Városi Sportcsarnok volt.

A partiumi szatmáriak, ugyan képviseleti alapon, de jelen voltak a tornán. Jól is kezdték a csoportmeccseket: az első meccsen döntetlent értek el, a második meccsen sokáig vezettek, de ezután kifulladt a csapat, vagyis hát... sportszerűségből átengedte a meccseket ellenfeleinek.

A magyarországi Szatmári csapat Kárpátalja ellen büntetőkkel jutott a döntőbe, amit szintén hetes-párbajjal nyert meg a debreceniekkel szemben. A cívisvárosiak egyébként a kolozsváriakat verték meg a másik elődöntőben. A kincsesvárosiak bronzmeccsen vigasztalódtak. A tíz megjelenő csapatnak Szatmár adott keretet, így a sorrend: Szatmár (HU), Debrecen, Kolozsvár, Kárpátalja, Maros-Mezőség, Szabolcs-Bereg, Szilágysomlyó, Békés-Csongrád, Nyírség, Szatmár (Partium)

A szatmári (P) csapat kapuját Ilonczai Zsombor szárazberki lelkész védte, jelen volt Rácz Ervin erdődi-, Tolnai János patóházai lelkipásztor. A szatmáriak segítségére érkeztek: Fazakas Csaba sövényfalvi-, Orbán Dániel szerderjesi-, Rátoni Botond kisgalambfalvi lelkipásztorok és Máthé József Ádám kisgalambfalvai ifis.

A díjkiosztást követően szokás szerint a magyar himnusz, a székely himnusz és a kárpátaljai himnusz (Mindig velem) is elhangzott, a szeretetvendégség után pedig hazaindultak a résztvevők. Sokan igen nagy utat tettek meg azért, hogy találkozhassanak, együtt tapasztalják meg a határtalan összetartozást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: