2009-05-27 10:24:59• hírek • Szatmar.ro

Kispestre került a Magyar Kupa

A piros-feketék hetedik alkalommal hódították el a trófeát a Győr legyőzésével.

A Kispest Honvéd csapata azzal a szándékkal lépett pályára kedd este a Bozsik stadionban, hogy megtartsa az egy héttel korábban Győrben szerzett előnyét. A küldetését sikerrel hajtotta végre, így a Magyar Kupa megnyerésével indulhat jövőre az Európa-ligában.

Egymás követő harmadik évben jutott el a döntőig a Honvéd csapata: 2007-ben büntetőkkel sikerült legyőzni a Debrecent, míg a tavaly egy csúnya, 7-0-ás budapesti vereséggel kezdődött a két meccses finálé - ismételten a DVSC ellen.

Ezúttal a Honvéd az első meccsen Abraham góljával 1-0 arányban nyerni tudott Győrben és a visszavágón az első percekben megpróbálta dűlőre vinni a dolgot, ám Debreczeni és Szmiljanics lövései sem eredményeztek gólt. Erre még Józsi válaszolt, ám ezt követően teljesen leült a találkozó, csak a hazaiak afrikai játékosainak, Abrahamnak, Benjaminnak és a Abbassnak a lendületes és technikás játékát csodálhattuk.

A szünet után aktívabban kezdett a Győr, ám néhány ígéretes helyzete ellenére sem tudták kiegyenlíteni az összetett állást. Supics piros lapja azonban megtörte a lendületüket, ezt követően már ismét a Kispest dominált, még akkor is, miután Benjamint kiállították.

Az utolsó percben a piros-feketék még kihagytak egy ziccert, ám ennek ellenére elhódították a trófeát, immár hetedik alkalommal, míg a Győr négy elsőségnél tart.



Hetedszer nyerte meg a Magyar Kupát  a Kispest


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: