2015-05-16 09:46:53• hírek • Szatmár.ro

Kisorsoltuk a színházjegyet a hétfői előadásra

A tolerancia és a megbocsátás szükségességének üzenetét hordozó lengyel kortárs drámát mutat be a nagyváradi Szigligeti Színház társulata a Szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házában, Anca Bradu rendezésében. Tadeusz Słobodzianek A mi osztályunk című darabját a Harag György Társulat meghívására május 18-án, hétfőn, 19 órától láthatja a közönség.

Egy szűk osztályközösség találkozik, hogy az érettségi évfordulóját megünnepelje, lengyel és zsidó diákok vegyesen. Annak a generációnak a képviselői, akiknek sorsát megpecsételték a második világháború borzalmai. S bár maga a találkozás ünnepi esemény, a háború traumatikus emlékei felkavaróak, és drámai felismeréseket idéznek elő. A dráma a tolerancia és a megbocsátás szükségességének üzenetét hordozza. A különbségek, a másság elfogadásának védelmét, az agresszív impulzusok meghaladását, a történelmi sorsszerűség elfogadását, egy felvilágosult, kiegyensúlyozott, az igazra nyitott nézőpontból.

A Harag György Társulat és a Szatmár.ro közös nyereményjátékán egy egyszemélyes belépőt sorsoltunk ki a hétfői előadásra. Ennek nyertese Nagy Bertalan. A nyertest a jegy átvételének körülményeiről telefonon fogjuk értesíteni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: