2011-01-31 17:02:01• hírek • Szatmar.ro

Tornagyőztes lett a VSK Miskolcon

Teljesítette a célját, és megnyerte a Miskolc melletti Felsőzsolcán megrendezett hat csapatos férfi kézilabda tornát a Szatmárnémeti VSK csapata, ám ennél fontosabb, hogy a viadal jól szolgálta a fiúk felkészülését a február 12.-én folytatódó bajnokságra.

A felsőzsolcai tornán a hat gárdát két hármas csoportba osztották, a VSK ellenfelei az Ózd és a Tata voltak. A két magyar második vonalbeli együttes legyőzése nem okozott megoldhatatlan feladatot a szatmáriak számára, bár az Ózd elleni 36-27 után a Tata megdolgoztatta a „vendégeket", akik csak 28-27 arányban nyertek.

A másik triót a Nagyvárad nyerte, így a két partiumi együttes csapott össze a fináléban, ahol ugyanúgy döntetlen született, mint kettejük őszi bajnokiján Nagyváradon. Ezúttal 28-28-at mutatott az eredményjelző tábla a meccs után, a büntetőket viszont a szatmáriak dobták pontosabban (csak egyet hibáztak, szemben a kettőt rontó nagyváradiakkal), így a VSK hódította el a serleget. A kupa mellé pedig a torna legjobbja kitüntetés is a szatmáriaké, pontosabban Ian Vizsbovszkijé lett. A tornán Ghita Mates és Vlad Ardelean nem lépett pályára, az első meccsen pedig Mihai Timofte is megsérült, így többet ő sem játszott.

A bajnokság tavaszi szezonjának rajtján a VSK a listavezető Székelyudvarhely otthonában lép pályára, de addig a vezetőség még mindenképpen beiktat egy barátságos meccset.


Tornagyőzelemmel készül a VSK a bajnokságra
Tornagyőzelemmel készül a VSK a bajnokságra


Valamelyest a VSK-hoz kapcsolódó hír továbbá, hogy kezdetét vette az ifibajnokság visszavágó köre is, a Nicoale Istrate vezette Szatmárnémeti Sportlíceum/Unio csapata szerdán a Nagyváradi Crisult fogadja. A szatmáriak jelenleg ötödikek a tabellán, de egy győzelemmel a negyedik helyre jöhetnek fel.

A bajnokság lebonyolítása igen kacifántos, mivel a visszavágó szakasz után a csapatok két torna keretében még megmérkőznek egyszer egymással, és ezek után alakul ki a végső sorrend, a csoport első három helyezettje jut be az elődöntő tornára. Ebből a viadalból négy ilyen lesz 4-4 illetve 5-5 csapat részvételével, és a csoportok első két-két helyezettje vehet részt az országos döntőn június 15-19. között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: