2011-03-14 14:13:46• hírek • Szatmár.ro

Kiskorúak alkoholkómában

Az elmúlt hétvégén rekordszámú erősen alkoholos befolyásoltság alatt álló személyt kellett ellátni a Szatmár Megyei Kórházban.

Március 11-14. között 394 személy, köztük 125 gyerek került a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályára. Tizenegy lakost fizikai bántalmazást követően kellett ellátni, két személyt kutyák haraptak meg, egy lakost pedig a tengerimalaca harapta meg, ezért fordult a sürgősségi orvosaihoz, egy személyt pedig ló rúgott meg.

Súlyos állapotban, többszörös törésekkel, zúzódásokkal kellett ellátni azt a férfit is, aki egy 4-5 méter magas fáról zuhant le. A páciens állapotát sikerült az orvosoknak stabilizálniuk, jelenleg a kórház ortopédiai osztályán kezelik.

Amint azt Constatin Demian, a kórház szóvivője portálunknak elmondta, az elmúlt hétvégén rekordszámú alkoholkómás pácienst is el kellett látni: tizenheten szorultak sürgősségi ellátásra, közülük hárman serdülőkorú fiatalok.

„Az idei évben ilyen rövid idő alatt még nem volt ennyi alkoholkómás eset a kórházban. Ez több ünnepi időszakban regisztrált adatot is meghalad " - magyarázta Demian. Miután egyébként a részeg személyek megkapták a megfelelő orvosi ellátást, és kipihenték az alkohol fáradalmait, a saját lábukon távozhattak a kórházból.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: