2012-06-25 11:14:04• hírek • Kocsis Zoltán

Kiskorú betörők szolgáltattak munkát a rendőrségnek

Az elmúlt hétvégén két betörést göngyölítettek fel a Szatmár Megyei Rendőrség munkatársai Szatmár megyében. Összesen hat betörőt vettek őrizetbe, közülük négy kiskorú.

Péntek reggel a 62 éves S. Ana batarcsi lakos tett feljelentést a Kisgércei Körzeti Rendőrségen, hogy azt megelőző éjszaka valaki behatolt lakásába, kihasználva azt, hogy ő nem tartózkodott otthon. Az ismeretlen tettes vagy tettesek 400 lej értékű készpénzt loptak el. A rendőrség rövid nyomozás után rátalált az elkövetőre, aki a 15 éves H.V. Batarcsi lakos. Nála megtalálták az eltulajdonított összeget is, amit visszaszolgáltattak jogos tulajdonosának.

A másik betörés szombaton történt Felsőberekszón. A 48 éves C. Traian tett feljelentést a Szamosborhídi Körzeti Rendőrségen, hogy ismeretlen tettes(ek) behatolt(ak) a 77 éves O. Ioan házába, ahonnan 900 lejt tűnt el. A nyomozás ezúttal sem tartott sokáig és kiderült, hogy két Szilágy megyei fiatal nő volt az elkövető: a Csákigorbóról származó 18 éves R. Titiana és a Szamosudvarhelyről származó 28 éves L. Pamela. Az ellopott összegből már csak 580 lejt tudtak visszaszerezni a rendőrök.

Az Avasfelsőfalui Körzeti Rendőrség munkatársai azonosították az egyaránt 17 éves C.A és R.V. terepi lakosokat, akik még június 15-én hajnalban 1510 lejt loptak el egy bikszádi kocsmából. Az ellopott összegnek csak a 10%-át tudták lefoglalni a rendőrök.

Szintén az avasfelsőfalui bűnüldöző szervek fogták el a 15 éves B.R,-t, aki június elsején Ráksán behatolt Maria M. lakásába, ahonnan négyezer lej értékű ékszert lopott el. A kiskorú bűnlajstroma azonban ennél jóval hosszabb, hisz május 29-én hajnalban F. Petre garázsából megpróbált ellopni egy Steel márkájú láncfűrészt, ám a tulajdonos tetten érte, ő pedig elfutott. Június 8-án pedig szintén Ráksán betörte T. Gavrila házának ablakait. Azokon bemászott és 10.000 lej értékű, építkezésekhez használatos eszközöket szedett egy zsákba. A terve az volt, hogy majd később visszamegy értük, ám ez egyelőre ismeretlen okokból nem történt meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: