2015-11-20 19:04:54• hírek • Kocsis Zoltán

Kísérleti egerek lettek a szatmáriak!

December ötödikén lezárják a közúti forgalom elől Szatmárnémeti régi központját, a Szabadság-téri körforgalomban pedig január 4-én közlekedhet majd legközelebb gépkocsi. A döntést az önkormányzat hozta - felkészületlenül, állítja az RMDSZ.

„Személy szerint a Közlekedésbiztonsági Bizottság ülésén és az RMDSZ-ben sem a központ forgalom előli lezárását ellenezzük. Hanem annak időpontját! Nem a karácsonyi időszakban kell kísérletezgetni, amikor mindenki siet és amúgy is pokoli nagy a forgalom", mondta Maskulik Csaba tanácsos.

Maskulik szerint az önkormányzat vezetői több fontos aspektust is figyelmen kívül hagytak. A négy legfontosabbat csokorba szedte.

Egyrészt a központ lezárásával a Szatmárnémeti északi részéről áramló teljes forgalom a Rákóczi (Mihai Viteazul) és Horea utcákra terelődik - ám ott amúgy is állandóan foglalt az egyik sáv a parkoló autók miatt.

Másrészt jelenleg a tömegközlekedési vállalat hat buszjárata érinti a lezárásra váró utcákat. Ehhez jön további hat különjárat, amely gyerekeket szállít az iskolákba. „Jelen pillanatban senki nem tudja, ezek a járatok merre közlekednek majd", magyarázta.

Harmadrészt a központ december 5. és január 4. között lesz lezárva. Az eredeti tervek szerint ekkor a Pannónia-szálló előterében állítanák fel a műjégpályát. „Vajon melyik az a vállalkozó, amelyik vállalja, hogy a szezon kellős közepén, január 3-án el kell bontania a pályát?", tette fel a kérdést a tanácsos.

„Negyedrészt képtelenségnek tartom, hogy akad olyan vállalkozó, aki egy hónapig működtetni tudná standját a karácsonyi vásáron. Kivéve a miccs- és forralt bor árusokat", mondta. Ezt alátámasztani látszik, hogy egyelőre csak 4-5 cég jelezte részvételi szándékáat a karácsonyi vásáron, ismerte el a polgármesteri hivatal.

„Az az érzésem, ezek a kapkodó döntések, ezek az ad-hoc őrültségek a jelenlegi vezetőség hattyúdala. Sajnálatos azonban, hogy ezzel Szatmárnémeti lakosait kísérleti egerekké degradálták", fogalmazta meg kritikáját Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, a szatmárnémeti RMDSZ elnöke is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: