2017-11-14 14:31:23• hírek • MTI

Kísérletezik, de győzelemre tör Costa Rica Budapesten

Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány szerint komoly fejmosást kaptak a játékosok, és azt reméli, ennek köszönhetően kedden jobb mentalitású magyar labdarúgó-válogatott lép pályára Costa Rica ellen, mint amelyik csütörtökön Luxemburgban 2-1-re kikapott barátságos találkozón.

 "A mérkőzés után kellemetlen pillanatokat éltek át a játékosok, a stábtagok és persze a drukkerek is. A játékosok komoly fejmosást kaptak, néhányuknak le kellett üvölteni a fejét. Kedden más mentalitású játékot láthatunk" - mondta a telki edzőtáborban hétfőn tartott sajtótájékoztatón a szakember.
    
Szélesi úgy vélte, a szakmai stáb mindent megtett, amit ilyen rövid idő alatt megtehetett, így a futballisták látszólag mentálisan és fizikálisan is jó állapotban voltak.
    
A 35 éves tréner az MTI kérdésére azt mondta, Georges Leekens leendő szövetségi kapitány nem volt túlságosan bőbeszédű a luxemburgi találkozót illetően.
    
"Megértem a szurkolókat. Sajnálatos, hogy kedden halkabb lesz a stadion, mert a világon egyedülálló táborunk van. Az idei év nem volt megfelelő, de én libabőrös leszek, ha mégis szurkolnak majd nekünk" - mondta Szélesi arra reagálva, hogy a válogatott szervezett szurkolói csoportja, a Carpathian Brigade jelezte, ezúttal nem fogja buzdítani a nemzeti együttest.
    
Szélesi kifejtette, a mentalitás mindenek felett áll, ezért is ad igazat a szurkolóknak. Szerinte lehet pontatlanabbul játszani, de csúszni-mászni kell a sikerért. Hozzátette, reméli, hogy "minden játékosnál van tükör és bele tud nézni anélkül, hogy összetörne".
    
A megbízott szakvezető arról is beszámolt, hogy Dzsudzsák Balázs csapatkapitány térdsérülés miatt nem léphet pályára Costa Rica ellen, így Kádár Tamás viseli majd a kapitányi karszalagot.

Dzsudzsákon kívül Guzmics Richárd, Fiola Attila,  Elek Ákos, Varga Roland és Sallai Roland hiányzik majd sérülés miatt.
   
 "Costa Rica világbajnoki résztvevő, játékosai komoly klubokban vannak, még ha ezúttal lesznek is hiányzók a keretében. Ettől függetlenül erős csapat" - mondta a soron következő ellenfélről Dibusz Dénes, aki elárulta, megtekintették a közép-amerikai együttes legutóbbi meccsét, amelyen 5-0-ra kikapott Spanyolországtól.
    
A szurkolók távolmaradásával kapcsolatban úgy fogalmazott a ferencvárosi kapus, hogy jogos az elégedetlenségük a csapat idei szereplése miatt és őt is megviselte a luxemburgi kudarc annak ellenére, hogy nem lépett pályára.
    
"Tiszteletben tartjuk a döntésüket. Nekünk most az a célunk, hogy újra megnyerjük őket, újra bízzanak bennünk, mert nekünk nagyon fontos a buzdításuk" - mondta a francia Le Havre hátvédje, Bese Barnabás.

Ugyan a világbajnoki felkészülés ezen szakaszában különböző játékosok kipróbálása is fontos szempont, mindenképpen nyerni szeretne a Costa Rica-i labdarúgó-válogatott a magyar csapat vendégeként a keddi felkészülési mérkőzésen.

A vendégek hétfői sajtótájékoztatóján Óscar Ramírez szövetségi kapitány úgy fogalmazott, érdekes találkozóra számít a magyarok ellen, akikről tudja, új szövetségi kapitánnyal, új játékstílusban és új, 4-3-3-as felállásban léptek pályára Luxemburgban.
    
"Modern, sok pozícióváltásra épülő, kombinatív játékot játszik a magyar válogatott" - tette hozzá.
    
Elmondta, csapata kísérleti fázisban van, a jövő nyári világbajnokságig sok mindent ki szeretnének próbálni, ennek is köszönhető, hogy szombaton a spanyolokkal szemben nagy különbségű, 5-0-s vereséget szenvedtek Málagában.
    
"Vannak dolgok, amik bejönnek, vannak, amik nem. Levontuk a konzekvenciákat a legutóbbi mérkőzésből, de most - bár nyerni szeretnénk - az az elsődleges célunk, hogy minél többet megtudjuk a saját csapatunkról, a játékosainkról" - egészítette ki szavait a 2014-es brazíliai világbajnokságon negyeddöntős Costa Rica-i csapat szövetségi kapitánya.
    
Giancarlo González, a csapat védője arról beszélt, a hazaiak keretéből Nagy Ádámot jól ismeri, hiszen csapattársak a Bolognánál. Megjegyezte, szóba került közöttük az összecsapás, s bízik abban, hogy mindkettőjüknek jól fog menni a játék.  "Jó válogatottal találkozunk kedden, tőlünk eltérő stílusú, igazi európai focit játszanak. Szeretnénk kihasználni a lehetőségeinket, és győzelemre készülünk" - mondta González. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: