2012-09-07 17:13:03• hírek • Szatmár.ro

Kisboldogasszony ünnepén

Mária születése a megváltás művének kezdete. Isten kegyelmét, szeretetét ünnepeljük, amely Máriában megjelent a világban. A Szent Szűz születése öröm, ahogy minden születés öröm, mert a reményt erősíti bennünk. Valami szép, valami szent kezdődik.

Szűz Mária az Egyház ősmintája. Benne fog fellobbanni a világ Világossága. Élő Vízforrás fakad majd benne. Ő lesz az akol, ahová érkezik a jó Pásztor. Nemzedékek várakozása teljesedik be azzal, hogy az idők teljességében Isten egyszülött Fia megtestesül a Szentlélek erejéből, Szűz Máriától, és emberré lesz. De ma még csak az üdvösség hajnalát, Szent Anna és Joakim leányának születését ünnepeljük. Szeplőtelenül fogantatott, szeplőtelenül élt.

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében a szaniszlói, csanáloserdői, körtvélyesi, turcbányai, nagybocskói, pálfalvai és láposbányai templomok titulusa Kisboldogasszony. Ennek megfelelően, Szaniszlón az ünnep napján tizenegy órától, P. Bátor Péter Botond magyarországi pálos rendi tartományfőnök ünnepi szónoklatával, Turcbányán ugyanazon a napon, délután egy órától Ft. Seffer Dániel, a nagykárolyi Kalazanci Szent József Iskolaközpont spirituálisának szentbeszédével tartják a búcsúmisét, de a szertartás keretében megáldják a frissen restaurált Mária szobrot és a felújított közösségi termet is.

Csanáloserdőn szombaton, fél tizenkettőtől Ft. Heinrich Antal plébános mutatja be a legszentebb áldozatot, Körtvélyesen pedig az előbbivel egy időben Ft. Román János, a Kálvária templom román közösségének plébánosa mond majd szentbeszédet. Láposbányán, az ünnep napján, tizenegy órától Ft. Teffenhart István józsefházi plébános, Nagybocskón pedig este hat órától Ft. Veres Attila felsőbányai plébános ünnepi szónoklatával lesz a búcsúmise.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: