2018-09-07 13:12:52• hírek • közlemény

Kisboldogasszony búcsúk szombaton

Mária születése a megváltás művének kezdete. Isten kegyelmét, szeretetét ünnepeljük, amely Máriában megjelent a világban. A Szent Szűz születése öröm, ahogy minden születés öröm, mert a reményt erősíti bennünk. Valami szép, valami szent kezdődik.

Szűz Mária az Egyház ősmintája. Benne fog fellobbanni a világ Világossága. Élő Vízforrás fakad majd benne, ő lesz az akol, ahová érkezik a Jó Pásztor. Nemzedékek várakozása teljesedik be azzal, hogy az idők teljességében Isten egyszülött Fia megtestesül a Szentlélek erejéből, Szűz Máriától, és emberré lesz. De Kisboldogasszonykor még csak az üdvösség hajnalát, Szent Anna és Joakim leányának születését ünnepeljük - szeplőtelenül fogantatott, szeplőtelenül élt.


A Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében a szaniszlói, láposbányai, turcbányai, nagybocskói, pálfalvai, körtvélyesi és csanáloserdői templomok titulusa Kisboldogasszony. Láposbányán az ünnep napján, 8-án, szombaton délelőtt tizenegy órától lesz a búcsúmise Istvánfi Szilárd szamosdarai plébános prédikációjával. Szaniszlón ugyanazon napon, reggel nyolctól és délelőtt tizenegy órától Barta Barnabás püspöki titkár szentbeszédével, Csanáloserdőn fél tizenkettőtől a helyi plébános, Heinrich Antal prédikációjával, Turcbányán délután egy órától Bauman István nagymajtényi plébános ünnepi szónoklatával tartják a búcsúmisét. Nagybocskón is az ünnep napján, de este hattól kerül sor a búcsúmisére Turtureanu Róbert újmisés, máramarosszigeti segédlelkész szentbeszédével.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: