2017-09-05 17:05:00• hírek • Szatmar.ro

Kisboldogasszony búcsúk

Szaniszló
Szaniszló

Kisboldogasszony tiszteletére a szaniszlói, láposbányai, turcbányai, nagybocskói, pálfalvai, körtvélyesi és csanáloserdői templomokat szentelték az egyházmegyében.

Mária születése a megváltás művének kezdete. Isten kegyelmét, szeretetét ünnepeljük, amely Máriában megjelent a világban. A Szent Szűz születése öröm, ahogy minden születés öröm, mert a reményt erősíti bennünk. Valami szép, valami szent kezdődik.

Szűz Mária az Egyház ősmintája. Benne fog fellobbanni a világ Világossága. Élő Vízforrás fakad majd benne. Ő lesz az akol, ahová érkezik a Jó Pásztor. Nemzedékek várakozása teljesedik be azzal, hogy az idők teljességében Isten egyszülött Fia megtestesül a Szentlélek erejéből, Szűz Máriától, és emberré lesz. De ma még csak az üdvösség hajnalát, Szent Anna és Joakim leányának születését ünnepeljük. Szeplőtelenül fogantatott, szeplőtelenül élt.

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében a szaniszlói, láposbányai, turcbányai, nagybocskói, pálfalvai, körtvélyesi és csanáloserdői templomok titulusa Kisboldogasszony. Láposbányán az ünnep napján, 8-án, pénteken délelőtt tizenegy órától lesz a búcsúmise Pakot Géza SJ, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum spirituálisa prédikációjával.

Szaniszlón ugyanazon napon és időben Egeli Ferenc kökényesdi plébános szentbeszédével tartják a búcsúmisét, amelyet az Erdélyi Mária Rádió is közvetít. Turcbányán Harsányi László erdődi esperes szónoklata és a Zárda templom kórusának éneke teszi teljessé a pénteken délután egy órától kezdődő búcsúmisét. Nagybocskón szintén az ünnep napján, de este hattól tartják a búcsút Covaci István Attila aknasugatagi i.h. lelkész szentbeszédével, míg Körtvélyesen 10-én, vasárnap 13 órától.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: