2013-09-05 11:51:26• hírek • Szatmár.ro

Kisboldogasszony búcsúk

Kisboldogasszony napján, szeptember 8-án a szaniszlói, csanáloserdői, körtvélyesi, turcbányai, nagybocskói, pálfalvai és láposbányai közösségek ünneplik templomuk búcsúját.

Mária születése a megváltás művének kezdete. Isten kegyelmét, szeretetét ünnepeljük, amely Máriában megjelent a világban. A Szent Szűz születése öröm, ahogy minden születés öröm, mert a reményt erősíti bennünk. Valami szép, valami szent kezdődik.

Szűz Mária az Egyház ősmintája. Benne fog fellobbanni a világ Világossága. Élő Vízforrás fakad majd benne. Ő lesz az akol, ahová érkezik a Jó Pásztor. Nemzedékek várakozása teljesedik be azzal, hogy az idők teljességében Isten egyszülött Fia megtestesül a Szentlélek erejéből, Szűz Máriától, és emberré lesz. De ma még csak az üdvösség hajnalát, Szent Anna és Joakim leányának születését ünnepeljük. Szeplőtelenül fogantatott, szeplőtelenül élt.

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében a szaniszlói, csanáloserdői, körtvélyesi, turcbányai, nagybocskói, pálfalvai és láposbányai templomok titulusa Kisboldogasszony. Körtvélyesen az ünnep napján, vasárnap délután egyórától tartják a búcsúmisét Barta Barnabás diakónus szentbeszédével, Turcbányán pedig ugyanazon a napon, két órától, Ft. Dudás Miklós sárközújlaki plébános prédikációjával.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: