2017-09-07 22:00:13• hírek • Kocsis Zoltán

Kisasszonynap Mohácsi Brigivel Vetésen!

A pogány hagyományok szerint szeptember 8. az ősz beköszöntének, a betakarítás elkezdésének a napja. A keresztény vallási naptárak szerint ez Szűz Mária születésének napja – erre utal a román elnevezés, Sfanta Marie Mica is. Vetésen a Kisasszonynap a mulatás napja. Egyben a falunap felvezetője.

A népi hagyomány szerint a Kisasszonynap fecskehajtó, ekkor indulnak el ugyanis a fecskék délre. De azt is tartják, hogy ezen a napon a kisasszonyoknak nem szabad dolgozniuk. Azt viszont sehol nem írja, hogy nem lenne szabad szórakozniuk – így hát ez egy remek napnak ígérkezik egy kis mulatozásra.

A Kisasszonynap ünnepi mozzanattal, az ortodox templomban esedékes liturgiával kezdődik. A mulatozni vágyóknak aztán néhány órát még várniuk kell: a bulit a Fekete Rózsák nyitják 18.00 órakor. Őket a Wethéssy Band, majd a Metropolis követi.

Az est sztárvendége, a szívdöglesztő Mohácsi Brigi 21.00 órakor lép színpadra. Őt Adi de la Satu Mare, majd a Vokál Duó követi.

A pénteki Kisasszonynapot pedig szombaton Vetés Napja követi. A 15.00 órai hivatalos megnyitót a mazsorettek felvonulása előzi meg, majd a helyi óvodások és iskolások lépnek fel. A délután során következnek többek között az Uccse zenekar, a Tesók, Horea Somesan és Roberto. A napot a tűzijáték zárja.

Íme a kétnapos buli teljes programja:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: