2011-10-30 12:08:56• hírek • Póti Orsolya

Közel négyszáz példány a kisállat kiállításon

Amint azt már a szatmáriak megszokhatták, a Szárnyas- és Kisállattenyésztők Szatmár Megyei Egyesülete ősszel minden évben megszervezi a kisállat-kiállítást a Szakszervezetek Művelődési Házában. Idén október 28-30. között került sor a különleges seregszemlére.

A Szárnyas- és Kisállattenyésztők Szatmár Megyei Egyesülete idén ősszel is megrendezte a Baromfi- és Kisállat Kiállítást, azonban a megszokottól eltérően ebben az évben a tenyésztők és az egyesületi tagok kérésére olyan egyedeket állítottak ki a vásárral egybekötött bemutatón, amelyek 2011-ben jöttek világra.

Október 28-30. között az érdeklődők megtekinthették a különféle kisállatokat, és vásárolhattak is a tenyésztők idén nevelt legszebb példányaiból. Az idei kiállításon mintegy negyven Szatmár megyei tenyésztő vett részt, és az érdeklődők pedig közel 400 kisállatot - 250 galambot, 80 baromfit, 40 darab nyulat - láthattak - tudtuk meg Tarcsa Attilától, az egyesület elnökétől.

A rendezvény keretében a helyi állattenyésztők bemutatkozhattak a nagyközönségnek, illetve egymással is megoszthatták tapasztalataikat.

„A vásárral egybekötött kiállítás célja, hogy a nagyközönség jobban megismerje a kisállattenyésztők munkáját, lássa az egy év során elért eredményeket, s hogy fajtiszta alomból származó szárnyasokat vásárolhasson. Sajnos ez a rendezvény nem mondható túl sikeresnek, mert kevés látogató érkezett." - mondta el Tarcsa.

Az egyesület egyébként minden hónap első vasárnapján vásár-kiállítást szervez a Magnólia utca 30. szám alatt. Ebben az évben jövőhét vasárnap kerül sor az utolsó kisállat vásárra, de majd néhány hónapnyi szünet után, márciustól újra megszervezik a vásárokat.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: