2011-09-08 10:17:27• hírek • Szatmár.ro

Az m1 Magyarország harmadik legnézettebb tévéje

A leghallgatottabb magyar rádióadó június-júliusban is a Kossuth Rádió volt, amelyet naponta több mint 1,6 millióan hallgatnak. A Petőfi és a Bartók Rádió közönségét is ideszámítva a Magyar Rádió a lakosság egynegyede számára biztosít naponta híreket, információkat vagy éppen szórakozási lehetőséget.

2011 nyarán is az m1 volt a harmadik legnézettebb magyarországi televízió-csatorna. A sport és szórakoztató műsorok bővülő kínálata sokakat a közszolgálati adókra vonzott, így nyáron a nézők összességében több időt töltöttek a közmédia műsorait nézve, mint az év korábbi hónapjaiban. Az élő sportközvetítések vonzó alternatívát jelentettek a fiatalabbak, ezen belül is a férfiak számára, a hétfői magyar filmek általában a 18-49 évesek, míg a szórakoztató összeállítások a nők körében voltak vonzóak.

A Shanghajban megrendezett Úszó- és Vízilabda Világbajnokságról több mint 80 óra terjedelemben készített műsort az m1 és az m2. A vb legnézettebb közvetítése a Magyarország-Szerbia férfi vízilabda mérkőzés lett: a legizgalmasabb végjátéknál közel félmilliós közönség szurkolt a magyar játékosok sikeréért. Átlagosan 200-250 ezer nézőt ültettek képernyő elé a hétvégi úszó számok, és a szombat délelőtti Magyaroszág-Horvátország vízilabda rangadó is.  A nyár sporttörténeti szempontból is jelentős, kiemelkedő nézettségű sporteseménye a profi nehézsúlyú világbajnoki ökölvívó-mérkőzést volt, amelyet a Duna TV közvetített. A legnézettebb percekben a nézőszám meghaladta a 650 ezer főt, miközben a teljes boksz gála több mint három órás adása 1,1 millió nézőt ért el, akiknek majdnem a fele a 18-49 éves korosztályból került ki. Az m1 az augusztus 20-ai a Kajak-kenu vb közvetítéssel is kiemelkedő nézettséget ért el, hiszen több mint 1,1 millióan kapcsoltak oda a közel 2,5 órás adásra. A vb három napja alatt a magyar lakosság közel egyharmada nézett bele valamelyik m1-es közvetítésbe, ami több mint 2 milliós érdeklődőt jelentett.

A közmédia csatornáinak együttműködésében készült szórakoztató-közéleti-kulturális műsorfolyam, a Balatoni nyár (m1) és Balaton Közelről (Kossuth Rádió) az idei nyár vezető műsorává vált. Kilenc héten át naponta több mint 1 millióan kísérték figyelemmel a magazint az m1-en, így a televíziós műsorfolyam egy-egy részletével a hazai lakosság több, mint kétharmada találkozott.

Júniusban a Duna TV Gödöllőről közvetítette a Magyar Szabadság Napja eseményeit, amely több mint 340.000 nézőt érdekelt, júliusban a balatonfüredi Anna-bálra pedig közel félmillióan voltak kíváncsiak.

Augusztus 20-án mindhárom közszolgálati televízióadó kiemelt, egyedi eseményekről és rendezvényekről tudósított, amivel megduplázva a szokásos nézettséget, megszerezve így a felnőtt nézők egynegyedét. Az elmúlt 5 év tűzijátékai közül az idén választották a legtöbben az m1-et: a félórás parádét átlagosan 850 ezren nézték. Az m1 az ünnepséget követően is meg tudta tartani a közönségét: a Lúdas Matyi 1949-es filmfeldolgozására több mint 720.000 néző volt kíváncsi. Az m2 ugyanezen a napon ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját, és születésnapi időutazásával az utóbbi évek egyik legnézettebb napjává tette az augusztus 20-ait, közönségaránya főműsoridőben közel négyszerese volt az idén megszokottnak. A Debreceni Virágkarnevál 3 órás közvetítésére csaknem 750 ezren kapcsoltak a Duna TV-re, és a délután sugárzott Történelmi hajókarnevált is közel félmillióan látták. Este a Honfoglalás című történelmi film hozott a Duna TV-nek az átlagosnál kétszer magasabb nézettséget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: