2012-03-19 10:25:21• hírek • Kocsis Zoltán

Kis kertész: 108 kannabiszcserjét akart az országba csempészni

Újabb jelentős drogfogást tudhatnak magukénak a Szatmár megyei határrendészek: ezúttal több, mint száz darab kannabiszcserjére bukkantak egy személygépkocsi csomagtartójában.

A petei határátkelő ellenőrei szombat délután 18.30 körül egy Máramaros megyei rendszámú BMW X5 típusú személygépkocsiban találták meg a növényeket. A gépkocsi tulajdonosa, a 29 éves, nagybányai illetőségű Sebastian R. nem tett tanúbizonyosságot nagy fokú leleményességről. Ugyan nem énekelte hangosan, hogy „Én kis kertészlegény vagyok, kannabiszom locsolgatom", a 108 darab cserjét azonban autója csomagtartójába szerette volna becsempészni az országba, egyszerűen virágnak álcáva azokat.

A férfi kihallgatásán részletes tanuvallomást tett. Elmondása szerint a kannabisz növényeket Bécsben vásárolta és Romániában szerette volna  értékesíteni.

A férfi ellen drog csempészése, vásárlása, szállítása és birtoklása miatt indítottak eljárást. Előbb 24 órára őrizetbe vették, majd kezdeményezték előzetes letartóztatását. Tettérét akár több év börötnbüntetést is kaphat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: