2018-06-13 13:02:31• hírek • m4sport.hu

Kirúgták a spanyol szövetségi kapitányt egy nappal a vb előtt

Kedden, két nappal a világbajnokság kezdete előtt azt hihette mindenki, annál nagyobb meglepetés, hogy Lopeteguit nevezték ki a Real Madrid új vezetőedzőjének Zinadine Zidane helyére, már nem érheti a futballrajongókat a vb kezdetéig.

 

Aztán szerdán mindenkit sokkolt a hír: egy nappal a vb nyitómérkőzése előtt menesztették a spanyol kapitányt a válogatott kispadjáról. A szövetség döntése annak tükrében érthető, hogy a szakember nemrég hosszabbította meg kontraktusát 2020-ig, közben kedden elfogadta a Real Madrid vezetőedzői posztját.
 

A spanyol szövetség elnöke, Luis Rubiales úgy érzi, a királyi gárda frissen kinevezett vezetőedzője elárulta őket, szerda délelőttre pedig sajtótájékoztatót hívott össze, amely a hosszas tanakodás miatt egy órát csúszott, majd megtörtént a bejelentés.
 

A szövetség elnöke elmondta, a válogatott szempontjából nem a legjobb megoldás a váltás, de az előzmények miatt szükségszerűnek tartotta.

 

„Szeretnénk megköszönni neki, amit eddig tett, mert nagy érdemei vannak abban, hogy itt lehetünk Oroszországban, de a kialakult helyzetben meg kellett köszönnünk a szolgálatait. Ez egy üzenet a szövetség összes alkalmazottjának, hogy felelniük kell a viselkedésükért” – jelentette ki Rubiales.
 

Lopetegui helyét a Real Madrid egykori csapatkapitánya, Fernando Hierro veszi át a spanyol labdarúgó-válogatott kispadján. Az 50 esztendős szakember dolgozott a királyi gárda segédedzőjeként, 2016–2017-ig pedig a Real Oviedo mestereként tevékenykedett, jelenleg a spanyol szövetség sportigazgatói posztját töltötte be.

A spanyolok pénteken Portugália ellen kezdik meg szereplésüket az oroszországi labdarúgó-vb-n.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: