2018-08-25 09:36:32• hírek • Bede Emőke

Kirobbanó sikert aratott a Bánk Bán

Feledhetetlen élményben lehetett része azoknak, akik pénteken este úgy döntöttek, kilátogatnak az Újközpontba, egy nagyszerű összefogásnak köszönhetően ugyanis nem kisebb mű érkezett városunkba, mint nemzeti operánk, a Bánk Bán.

“Hazám, hazám, te mindenem” -ismerősen cseng ez a pár szó még azoknak is, akik nem rajonganak az opera műfajáért, ugyanis 1861-es első bemutatása óta Erkel operáját számos átdolgozásban állították már színpadra, s népszerűsége azóta is töretlen. A debreceni Csokonai Színház, a Szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia és a Szatmári Református Egyházmegye Lelkipásztori kórusának együttműküdése révén péntek este végre a szatmári közönség is élőben hallhatta a dallamokat, melyek immár másfél évszázada dobogtatják meg a magyar szíveket.


A rendkívüli előadás főpróbája még délután megkezdődött, majd a 21 órás kezdés előtt már egy tűt sem lehetett volna leejteni a főtéren. Több ezren látogattak ki, hogy élőben is meghallgathassák, mit eddig csak televízióban vagy interneten sikerült. A produkció cseppet sem meglepő módon osztatlan sikert aratott, a nagyszabású előadást a közönség szűnni nem akaró, dörgő tapsviharral jutalmazta.







A 17. alkalommal megszervezett Partiumi Magyar Napok programja ezzel nem ér véget, szombaton és vasárnap is izgalmas foglalkozásokkal, eseményekkel és koncertekkel várnak a szervezők. A részletes programért kattints ide.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: