2009-05-17 18:31:23• hírek • Ferenczi Noémi

Kirekesztve érzik magukat

A romák elpanaszolták a prefektusnak, nehezen jutnak személyi igazolványhoz, munkahelyhez és gyakran kiközösítik őket.

Radu Giurca, Szatmár megye prefektusa kinevezése óta első ízben invitálta meg a romák képviselőit egy közös találkozóra. A megbeszélésen részt vett Gheorghe Covaci, tanácsadó, akit a jövőben a romák problémáinak kezelésével bízott meg a prefektus. Giurca további rendszeres találkozók megszervezését helyezte kilátásba, annak érdekében, hogy megfelelő kommunikációt tartson fenn a romák problémáinak megoldása érdekében.

 

Giurca szerint az egyetlen megoldás, ha egy konkrét tervet dolgoznak ki közösen melyben pontos határidőket, feladatokat és intézkedéseket szögeznek le. Ellenkező esetben a párbeszédből monológ lesz, mely tulajdonképpen felesleges időtöltés lenne.

A romák képviselői a prefektusnak elpanaszolták mindazokat a főbb problémákat, melyek nap mint nap megkeserítik a roma közösség életét. Például, arra is panaszkodtak, hogy nehezen jutnak személyi igazolványhoz és munkahelyet sem találnak maguknak, illetve bizonyos szórakozóhelyeken sem szívlelik őket, kirekesztve érzik magukat.

A megbeszélés végén a felek abban állapodtak meg, hogy a következő alkalommal már nem általános, hogy konkrét eseteket fognak megbeszélni és arra egy lehetséges megoldást kieszelni.


Giurca további rendszeres találkozók megszerevezését helyezte kilátásba
Giurca további rendszeres találkozók megszerevezését helyezte kilátásba


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: