2009-11-03 14:34:09• hírek • Szatmar.ro

Mérföldkő előtt a szatmári sport

A VSK kosár-csapata első nemzetközi meccsére készül Kassán.

A Kassa elleni találkozó ugyanakkor nem csak a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda-csapata, hanem az egész város sportja számára mérföldkőnek számít: ez lesz ugyanis az első alkalom, hogy bármilyen labdajátékban érintett szatmári csapat hivatalos nemzetközi meccsen lépjen pályára! Mindezt pedig egy évvel azt követően, hogy a csapat feljutott az élvonalba!

A VSK lányai a regionális Kelet-Európa-Kupa keretein belül a szlovákiai Kassán szerda délután 17 órai kezdettel méri össze erejét a helyi Basket Steel Slovakia Kosice gárdájával. A csoport harmadik tagja a cseh Valosun Brno, míg a másik ágon az osztrák Flying Foxis SVS Post Wien, a cseh Kara Trutnov és a lengyel BK Presovka Universita Bemaco Presov vív meg a két továbbjutó hely valamelyikéért.

„Sokan jelezték már, hogy jönnek a meccsre, így mintegy 30 szurkolónk bizonyosan lesz Kassán. Az ellenfél egészen más kosárlabdát játszik, mint amilyenhez hozzá vagyunk szokva Romániában. Gyorsabban és agresszívabban kosaraznak, ám ha  sikerül őket megállítanunk, akkor nyerni is lehetne. De ha ki kis kapunk, arra törekszünk, hogy minél kisebb arányú legyen a vereség, mert akkor a visszavágón az egymás elleni mérleget a magunk javára billenthetjük" - nyilatkozta Éles Péter menedzser. „Amit tudunk még róluk, hogy van egy fehérorosz és litván légiósuk, az edzőjük pedig korábban az ifiválogatottat is irányította", tette hozzá Éles.



Kassán nem vár sétagalopp a történelmet író VSK előtt


Megjegyzendő, hogy a tízcsapatos szlovák bajnokság „derékhadát" Kassa adja, a Hernád-parti várost ugyanis három gárda is képviseli az élvonalban: a pontvadászatot a Dobri Anjeli Kosice vezeti, a VSK ellenfele, a BSS az ötödik, míg a Cassovia (a város latin neve alapján) az utolsó előtti. A BSS mellesleg eddig hat győzelmet és négy vereséget tud felmutatni az idei szezonban.

A szatmári lányok egyébként láthatnak majd egy európai nagycsapatot is, hiszen a BSS elleni találkozó után megtekintik a Dobri Anjeli Euroliga mérkőzését a francia Bourges ellen, amely korábban háromszor is megnyerte a sorozatot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: