2007-08-01 19:33:22• hírek • István Löchli

Kirándulnak a nyertesek

 Az "Életet a környezetnek, életet az embernek" vetélkedő nyertesei hétfőn utaznak.

"Életet a környezetnek, életet az embernek" címmel nevelési és oktatási programot indított a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Igazgatóság. A program már több éve sikeresen működik, melynek keretében minden évben az iskolák diákjai mérhetik össze tudásukat, és különböző környezetnevelési programokon vesznek részt.

A legutóbbi megyebeli versenyen a fődíj egy ingyenes kirándulás volt, melyen a legjobb eredményeket elért diákok fognak részt venni. Augusztus 6 és 9 között a negyvenöt legjobb eredményt elért diák egy izgalmas és programokban gazdag magyarországi kiránduláson vehet részt. Békéssy Erzsébet, a Környezetvédelmi Hivatal igazgatójának elmondása szerint, azért választották a kirándulás helyszínéül Magyarországot, mert az igen sikeres "Élet a környezetnek, életet az embernek" nevelési és oktatási programot nemzetközi szintre szeretnék emelni. A hivatalnak már sikerült a kapcsolatot teremtenie a Szabolcs- Szatmár- Bereg megyei Környezetvédelmi Hivatallal, így ősztől közös programokat és versenyeket fognak szervezni a két ország diákjai számára.

A négynapos kiránduláson a tervek szerint a gyerekek védet területeken haladnak át, illetve öko- táborban fognak lakni, hogy átérezhessék, mennyire fontos a környezet megóvása, és lehet olyan körülmények között is élni, hogy azzal ne szennyezzük élőhelyünket.  Igen izgalmas kiránduláson vehetnek részt, ugyanis a nyíregyházi botanikus- és állatkert megtekintése után egy teljes napot az aggteleki nemzetközi parkban fognak eltölteni, ahol megtekintik a híres cseppkőbarlangot is. Ezt követően Budapesten megtekintik a város nevezetességeit, majd egy hajókiránduláson vesznek részt egészen Esztergomig, majd egy kisebb kitérőt tesznek a hortobágyi parkba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: