2019-04-30 16:54:47• hírek • Szatmár.ro

Kiránduljunk! De hova? Utolsó pillanatos környékbeli kirándulóhelyek térképpel május elsejére

Habarics Zsolt képei
Habarics Zsolt képei

Nyakunkon a május 1. Sokan maradtak otthon egy halvány napsugárért reménykedve a hosszú hétvégét követően.

Az időjárás nem egészen biztat kiruccanásra, de a május elseje kötelez! Ekkor indul a strandszezon, a grillszezon, a túraszezon, a motoros szezon, és még sorolhatnánk. Emlékeink szerint már évek óta ilyen borús a hangulat május első napja táján. Hányjunk hát fittyet a felhőkre!

 

Egy csokorba gyűjtöttük azokat a tóparti kirándulóhelyeket, melyek legtöbb másfél órányi autózással elérhetőek, és könnyű sétával bejárhatóak, melyben az esernyő “cipelése” vagy egy esőkabát sem jelenthet túl nagy terhet.

 

Maradjunk hát a kimozdulós, és nem a televízió előtt ülős elsejénél! Vegyük nyakunkba a környéket, s Habarics Zsolt fényképei, valamint a Google Maps segítségével nézzünk szét, mely tavak közül választhatunk egy kellemes, utolsó pillanatos kirándulóhely gyanánt.

 

 

A Muzsdaji-tóhoz ezen az útvonalon juthatnak el Szatmárnémetiből: https://goo.gl/maps/dwPnJQbX987tbakE6

 

 

A Kányaházi-tóhoz ezen az útvonalon juthatnak el Szatmárnémetiből: https://goo.gl/maps/XHQaH4x1xfAEJdZ37

 

 

A Miszbányai-tóhoz ezen az útvonalon juthatnak el Szatmárnémetiből: https://goo.gl/maps/XwJamFCno7vHP7HS7

 

 

A Felsőfernezelyi-tóhoz ezen az útvonalon juthatnak el Szatmárnémetiből: https://goo.gl/maps/JJTygPNGvEjp2pTZ7

 

 

A felsőbányai Kék-tóhoz ezen az útvonalon juthatnak el Szatmárnémetiből: https://goo.gl/maps/TGjahfb6zCwesZLNA

 

 

A Bódi-tóhoz ezen az útvonalon juthatnak el Szatmárnémetiből: https://goo.gl/maps/1TfgYW6rdoXRgXEUA

 

A hivatkozásokra kattintva megnyitják a Google térképét, s ott az indulási helyszínt kicserélhetik és pontosíthatják is. A pontos indulási helyszínnel ellátott útvonalat megoszthatják az útitársakkal, s az ingyenes, mobilneten keresztül működő GPS funkciót is használhatják, amennyiben okostelefonnal rendelkeznek. A Google térképe, a Maps nem csak az út hosszát és az útvonalat mutatja meg, hanem a közelben található vendéglátó egységeket, egyéb idegenforgalmi nevezetességeket, és a látnivalókról a felhasználók által feltöltött képeket is.

 

A Google térképével és néhány szendviccsel, esőkabáttal felszerelkezve igazán csodás élményben lehet részük, ha mégis kiteszik a lábukat a felhők ellenére. Szerencsére, nincs hideg, így nincs miért a televízió előtt ülve “átvészelni” a május elsejét. A fényképek magukért beszélnek - ugye, kár lenne kihagyni a szabadnapot, hisz lélegzetelállító helyekre látogathatnak el szeretteikkel és barátaikkal egy délutáni barangolás erejéig?

 

A tavak és környékük többnyire természetvédelmi területekhez tartoznak, és erdészetek fennhatósága alatt állnak. A tűzrakás a szabadban nem ajánlott és tilos. A természeti értékek védelméért kérjük, ezt tartsák tiszteletben. A szemétnek, a magukkal vitt élelmiszer csomagolásának tartsanak fent egy üres zsebet a táskában, vagy egy üres zacskót - védjük meg azt, mi az élő környezetből tisztán maradt! Hozzák haza a szemetet, vagy keressék meg a legközelebbi kukát, ha nem tartanák maguknál az eldobni valókat.

 

Önök hova mozdulnak ki május elsején? Mi lesz a program?

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: