2011-10-12 09:21:57• hírek • Szatmár.ro

Kirándulásra csábít az ősz

Ősszel a levegő különleges illatokkal telik meg, a napsütés barátságos simogató, és mindez utazásra, kirándulásra csábít. Hívd el szeretteidet egy kellemes, meghitt őszi kirándulásra; sétáljatok a bronzszínű erdőkben, szedjetek gesztenyét és használjátok ki a napsütéses hétvégéket.

A városban élők ilyenkor nehezebben viselik el a zajos várost, ezért ők azok, akik elsőként pattannak autóba, vagy ülnek fel vonatra és megpróbálják a hétvégéket a természet lágy ölén tölteni. Egy hétvégi kiránduláshoz nem is kell nagy előkészület: néhány szendvics, rágcsálnivalók és természetesen elegendő folyadék.

Persze van, aki számára a kirándulás egy igazi bakancsos túráról, vagy éppen egy kerékpártúráról szól. Ezek is remek időtöltések, érdemes mindenkinek kipróbálni.

Ahhoz, hogy kellemesen kikapcsolódj, nem kell túl messzire utazni, elég ha bebarangolod a környék erdőit, vagy ellátogatsz egy szép tóhoz, vagy patakhoz. Kellemesen kikapcsolódhatsz szeretteiddel a kányaházi erdőben, de maradandó élményben részesülsz, ha Nagybánya és Nagyvárad környékére utazol.

Ha még távolabbi vidékre vágysz, akkor érdemes megtekinteni Magyarország csodálatos kirándulóhelyeit is. Akár túrázhatsz egyet a Mátrában, ami igazi kihívás lehet az egész családnak. Kihagyhatatlan helység a Pilis, hiszen a felemelő táj varázsa mellett, egy kis kulturális kirándulásban is részed lehet. Megtekintheted a az egykori (feltételezett) Pálos kolostor romjait, és látogatást tehetsz a Csillagösvényen. Átmehetsz Pilis-kapuján, továbbá megnézheted a 2000-ben talált keresztes követ is.

Járj utána az interneten, merre érdemes még kirándulni ősszel, és meglepődve fogod tapasztalni, mennyi csodás hely van határon belül és határon túl.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: