2013-03-05 12:15:32• hírek • Póti Orsolya

Kirándulások, gyalog- és kerékpártúrák idén is

Március 3-án került sor az év első gyalogtúrájára a szatmárnémeti természetjárók szervezésében. A kiránduló csapat ezúttal a Zsidova-patak környékén található borkúthoz látogatott.

„A 14 km-es gyalogtúrán, amely kiváló hangulatban telt 24 vidám természetkedvelő vett részt. Mindenki örömmel szemlélte az itt-ott még hófoltos ébredező természetet és a csodálatos Rozsály-hegy kimagasló hófödte csúcsát" - nyilatkozta Vadady-Filepp Gyula szervező, aki röviden beszámolt arról is, hogy milyen más kirándulások várnak még idén a kikapcsolódni vágyókra.

A szatmárnémeti természetjárók célja, hogy legalább kéthetente szervezzenek egy-egy kirándulást vagy kerékpár túrát, amelyen minden érdeklődő önköltségen vehet majd részt. A következő gyalogtúra úti célja a Színérváralja fölött magasló Komzsa-tető lesz, a tavasz végi nyár eleji programban pedig egy rozsályi és egy mogosai (Fekete-hegyi) túra szerepel.

Mivel nagy népszerűségnek örvendett a kakastaréji kirándulás, ezért idén is megrendezésre kerül, valamint olyan Máramaros megyei, látványos kirándulóhelyekre is ellátogathatnak az érdeklődők, mint a Fokhagymás völgye, a Kék-tó, Fernezely és környéke.

A gyalogtúrák mellett hosszabb kerékpáros kirándulások is szerepelnek az éves programban - tudtuk meg Vadadytól. Ezekre a túrákról egyelőre annyit lehet tudni, hogy többnyire a nyár folyamán kerülnek megrendezésre, de a pontos úti célok még nincsenek meghatározva. A tervek szerint idén is lesz egy fehérgyarmati kerékpártúra és a Sárkányok kertjéig is ellátogatnak a természetjárók vonattal, majd kerékpárral.

Május 1-5. között Sopronban és környékén tekernek majd mindazok, akik már feliratkoztak erre az ötnapos vonatos kirándulással egybekötött túrára.

A szervezők továbbra is szeretettel várnak minden érdeklődőt és kikapcsolódni vágyót a kirándulásokra. További információkért érdeklődni lehet Vadady Gyulánál a 0758-435-763-as telefonszámon.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: