2010-12-09 12:43:37• hírek • Póti Orsolya

Kirándulás a mélytengeri állatok világába

Tengerek és óceánok élővilágát bemutató kiállítás nyílik pénteken a Szatmár Megyei Múzeum kiállító termében. A szatmáriak több mint 80 gerinctelen élőlényt és halfajtát, többek között kagylókat, medúzákat, korallokat, halakat, polipokat tekinthetnek meg.

A Szatmár Megyei Múzeum kiállítótermében péntek délután 14 órától óceánok és tengerek élővilágát bemutató kiállítás nyílik. A világ számos tájáról több mint hatvan készítményt, valamint fotókat és posztereket tekinthetnek meg az érdeklődők. Kagylók, korallok, halak, medúzák, polipok és egyéb mélytengeri élőlények töltik be a múzeum kiállítórészlegét, a látogatók pedig értékes információkat szerezhetnek az óceánok és tengerek lakóinak élővilágáról.

A kiállítás alkalmat ad, hogy az érdeklődők jobban megismerjenek egy olyan világot, ami távol áll tőlük. „Olyan világot mutat be ez a kiállítás, ami kevésbé ismert a szatmáriak számára, hiszen mi élünk legtávolabb a Fekete-tengertől, és a környékünkön ritka az efféle rendezvény." - nyilatkozta a Szatmár.ro-nak Sike Tamás biológus a kiállítás egyik szervezője.

„A kiállítást egy éve szervezték a Craiovai Múzeum természettudományi részlegének munkatársaival, és csak azért most érkezik Szatmárnémetibe, mert ezidáig vándorkiállításként járta az országot. Remélhetőleg Szatmárnémetiben is nagy lesz eziránt az érdeklődés, hiszen minden korosztály számára tanulságos lehet a kiálljtás." - mondta el a biológus.

A kiállítás anyagának nagy része a Fekete-tengerből származik, de láthatunk egyéb mélyvízi állatokat, kagylókat, csigákat a világ olyan egzotikus tájairól is, mint Madagaszkár.






A tengerek élővilágát mutatja be a kiállítás


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: