2015-09-11 10:03:54• hírek • Szatmar.ro

Kirándulás a Romana-völgybe

A Szatmárnémeti Természetjárók szeptember 13-án, vasárnap gyalogtúrát szerveznek a  Romana völgyén keresztül a Plestyor-csúcs felé.

Az érdeklődők 7:15-kor találkoznak a szatmárnémeti vasútállomáson, ahol menettérti vonatjegy váltása szükséges. A vonat 7:42-kor indul Szatmárnémetiből Nagybányára, majd innen autóbusszal megya  csapat a felsőfernezelyi gyűjtőtóig.

A gyalogtúra a vízgyűjtőtől indul a Romana völgyén keresztül a Plestyor-csúcs alatt található tisztásig. A táv oda-vissza 16 km, amely nagyrészt erdőben, kitaposott ösvényen és köves úton zajlik. A szintkülönbség 450 méter. Ajánlott a túrabot, recés talpú sportcipő, valamint legyen mindenkinél 2 liter folyadék és esőköpeny.

A vonat Nagybányáról 19:28-kor indul vissza, Szatmárnémetibe 21:09-kor érkezik meg. Egy felnőtt menettérti vonatjegy ára 13,50 lej, egy városi buszjegy 2 lejbe kerül, egy felsőfernezelyi buszjegy ára 3 lej.

A kirándulásról bővebben Szathmáry Alice túravezetőnél lehet érdeklődni a 0752908800-as telefonszámon. A szervezők minden természetkedvelőt szeretettel várnak!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: