2012-10-16 11:19:14• hírek • Póti Orsolya

Kirándulás a Sárkányok kertjébe

Október 21-én kerékpáros kirándulásra kerül sor a szatmári természetjárók szervezésében. A kikapcsolódni vágyók ezúttal a Sárkányok kertjének gyönyörű homokkő-sziklatornyokból álló kőerdejét csodálhatják meg.

Néhány Máramaros megyei kiruccanás után a szilágysági Hídalmás a szatmári természetjárók legújabb úti célja. Október 21-én, vasárnap kerékpáros kirándulásra invitálják mindazokat, akik Szilágy megye természeti értékeit szeretnék megcsodálni.

A kiránduló csapat vasárnap reggel 7.30 órakor találkozik a Szatmárnémeti Vasút-állomáson, 7.45 órakor pedig Zsibó felé veszik az irányt vonattal. Zsibótól a Sárkányok kertjéig 15 kilométer kerékpártúra vár a résztvevőkre.

Az út első felében lehetőség nyílik madártávlatból megcsodálni a különös alakú tornyokat, gúlákat, gombákat, ember- és állatformájú tömböket, amelyek festői összevisszaságban díszítik a kertet. Az út a kert végében leereszkedik és innen karnyújtásnyi távolságból is megszemlélhetők a természet ezen csodáit.

Tudnivaló, hogy az alakzatok folyamatosan változnak az eróziónak a hatására. Régebbi leírásokban 25 - 30 méteres alakzatokról is van említés, de mostanában a 10 - 15 métereseknél nagyobbak nincsenek. A kirándulók 16.53 órakor indulnak vissza Nagybányáról, és 19.25 órára érkeznek Szatmárnémetibe. A vonatjegy teljes ára, ami magába foglalja a kerékpárszállítást oda-vissza 47,10 lej, nyugdíjasoknak és a diákoknak pedig 29,50 lej.

Vadady-Filep Gyula továbbra is ingyen szervez gyalogos-, kerékpáros túrákat, melyeken a kirándulók önköltségi alapon vehetnek részt és kötetlenül érezhetik jól magunkat a szabadidős programokon. Bővebb információkért jelentkezzen a szervezőnél a 0758-435-763-as telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: