2015-07-15 11:39:56• hírek • Szatmár.ro

Kirándulás a Póka-csúcsra

A Szatmárnémeti Természetjárók július 19-én, vasárnap, Szathmáry Alice szervezésében a Felsőbánya közelében lévő Póka-csúcs meghódítására hívják a túrázni vágyó természet-kedvelőket.

Az úticél a Máramaros megyében található 787 méter magasan fekvő Póka csúcs, amely Kisbánya (Chiuzbaia) település mellett található. A tervezett útvonal: Felsőbánya központ - Borkút - Póka-nyereg - Póka-csúcs és vissza ugyanezen az útvonalon többnyire hűs, árnyas erdőben.

Ez az útvonal megközelítőleg 17 km, a szintkülönbség 425 méter, közepesen nehéz túrára kell számítani. A túrázók  7.15-kor találkoznak a szatmárnémeti vasútállomáson, ahol menettérti vonatjegy váltása szükséges. A vonat 7.42-kor indul Nagybányára, majd a nagybányai vasútállomástól a 8-as számú autóbusszal utaznak tovább a résztvevők Felsőbánya központjáig.

Fontos, hogy legyen mindenkinél 2 liter folyadék és esőköpeny, mivel spontán kialakulhatnak záporok-zivatarok. "Lábbelid legyen kényelmes túracipő, recés talpú sportcipő" - tanácsolja a túraszervező.

A vonat Nagybányáról 19.28-kor indul vissza, Szatmárnémetibe 21:09-kor érkezik meg. Egy felnőtt menettérti vonatjegy ára 13,50 lej, egy menettérti felsőbányai buszjegy ára 7 lej.

A túráról bővebb információkat Szathmáry Alice-tól lehet kérni a 0752-908800 telefonszámon. Az érdeklődők kedvcsinálóként a Szatmárnémeti Természetjárók facebook csoportjában szemezgethetnek a korábbi fényképek között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: