2014-04-25 11:54:17• hírek • Szatmár.ro, Nagy Eszter

Kirándulás a Fokhagymás völgyébe

A Szatmárnémeti Természetjárók a Fokhagymás völgyébe hívják a kirándulni vágyókat.

Április 27-én, vasárnap, a Szatmárnémeti Természetjárók a Fokhagymás völgyén keresztül a Petőfi tanyáig szerveznek szalonnasütéssel egybekötött gyalogtúrát. A Fokhagymás Völgye egy Nagybányáról közvetlenül megközelíthető, sokak számára kedvenc kirándulóhely, ahol a csapat nagy része már a korábbi években is járt.

Az esemény szervezője Szathmáry Alice, a túravezetők a nagybányai kiránduló csapattársak lesznek. A találkozó 7:15-kor a szatmárnémeti vasútállomáson, ahol menettérti vonatjegy váltása szükséges. A vonat 7:42-kor indul Szatmárnémetiből Nagybányára. A nagybányai állomástól a kirándulók autóbusszal jutnak el a piacig, onnan pedig séta a ligetig.

A ligettől tíz perc alatt megközelíthető a Jókai-domb, egy kis pihenő után pedig gyalogtúrázni fognak a Fokhagymás völgyébe, egészen a Petőfi-tanyáig. A táv oda-vissza kb. 16 km, Könnyű túrára kell számítani. Esőköpenyre is szükség lehet a bizonytalan időjárás miatt.

A vonat Nagybányáról 19:28-kor indul vissza és 21:12-kor érkezik Szatmárnémetibe. A szervezők a kirándulásra minden szatmárnémeti és nagybányai természetjárót szeretettel várnak.

Az érdeklődők kedvcsinálóként a Szatmárnémeti Természetjárók facebook csoportjában szemezgethetnek a korábbi fényképek között, ugyanitt lehet további információkat is kapni a vasárnapi eseményről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: