2012-05-14 16:19:50• hírek • Póti Orsolya

Kirándulás a Fokhagymás völgyébe

Újabb, szalonnasütéssel egybekötött gyalogtúrára kerül sor május 20-án! A kirándulni vágyók ez alkalommal a Fokhagymás völgyét fedezhetik fel!

Írók és költők nyomába ered a kiránduló csapat május 20-án, ugyanis a nagybányai Fokhagymás völgybe tesznek látogatást, ott, ahol Jókai és Petőfi is megfordult. A völgy ma is Nagybánya legárnyékosabb, legenyhébb és legcsendesebb sétahelye.

A patak fokhagymaszaga azonban csaknem félévszázada elillant, ugyanis eltűnt a gyógyhatású kénes forrás, amely mellett egykor még fakádas fürdő működött.

Ha Te is részt veszel a kiránduláson a ligeten keresztül eljuthatsz a Jókai-dombig, ahol csodálatos látvány tárul eléd. Egy kis pihenő után a túra folyatódik a Petőfi-tanya felé: itt szalonnasütésre, kötetlen beszélgetésekre, ismerkedésre kerül sor.

A kirándulás programja:

7.45-kor indulás vonattal Szatmárnémetiből Nagybányáig. A nagybányai állomástól a kirándulók autóbusszal jutnak el a piacig, onnan pedig séta a ligetig. A ligettől tíz perc alatt megközelíthető a Jókai-domb, egy kis pihenő után pedig gyalogtúra a Fokhagymás völgyébe, egészen a Petőfi-tanyáig.

Vadady-Filep Gyula továbbra is ingyen szervez gyalogos-, kerékpáros túrákat, melyeken a kirándulók önköltségi alapon vehetnek részt és kötetlenül érezhetik jól magunkat a szabadidős programokon. Bővebb információkért jelentkezzen a szervezőnél a 0758-435-763-as telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: