2013-05-03 12:09:45• hírek • Póti Orsolya

Kirándulás Forrásligetre és a Rozsályra a szatmári természetjárókkal

A szatmári természetjárók újabb kirándulásra invitálják a kikapcsolódni vágyókat. A következő úti cél a Forrásliget és a Rozsály.

Vadady-Filepp Gyula irányításával a szatmári természetjárók idén is kellemes kirándulási lehetőségeket, szabadidős programokat biztosítanak önköltségi alapon. A következő túrára május 12-én, vasárnap kerül sor, amelynek során a kirándulók a Forrásligetre, onnan pedig a Rozsályra látogathatnak.

A nagybányaiak kedvelt kirándulóhelyét a Forrásligetet (Izvorát) a Rozsályról észak felé ereszkedve 916 méter ma­gasságban találhatjuk. „Ez egy nagyon szép fennsík, ezer hold kiterjedésű mezővel, szemközt a Gutin nyugati oldalának gyönyörű, impozáns kőszikláival, fenyőligetekkel" - írja Krizsán P. Pál újságíró 1933-ban.

Az EKE Gution osztálya menedékházat építtetett ide 1935-ben, ezt a későbbiekben felújították, átalakították. A menedékház mellett szállodák és üdülők létesültek itt, biztosítva kellemes kikapcsolódást az ide látogató turistáknak.

A kirándulók a Forrásligettől felkapaszkodnak az 1307 méteres Rozsály-csúcsra, ahonnan teljes körpanoráma nyílik Nagybánya környékére. A gyalogostáv oda-vissza 16. kilométer.

Indulás Szatmárnémetiből vasárnap reggel vonattal 7.42 órakor Nagybányáig, onnan az állomástól előre lefoglalt mikrobusszal a Forrásligetig. A mikrobusz ára oda-vissza 20 lej/fő.

Mivel a buszt előre le kell foglalni, ezért a kirándulni vágyókat arra kérik, jelentkezzenek szerdán késő délután 17.00-18.00 óra között a Szamos áruház előtti rendezvénytéren, a Corneliu Coposu sétányon a fent említett viteldíjjal.

További információkért érdeklődni lehet Vadady Gyulánál a 0758-435-763-as telefonszámon. A szervezők minden természetjárót szeretettel várnak!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: