2010-05-27 10:35:37• hírek • Szatmar.ro

Királyi edzője lett a királyi gárdának

Mourinho a történelmi tripla után elhagyja az Intert, a Realnál folytatja.

Nyílt titok volt már hetek óta, csütörtökön azonban hivatalossá vált: José Mourinho lesz a következő szezontól a Real Madrid vezetőedzője.

A „királyi gárda" vezetősége szerda este tartotta meg évértékelő gyűlését, ahol döntés született arról, hogy a tavaly nyáron a Villarrealtól elcsábított Manuel Pellegrininek fel kell állnia a kispadról. Hiába szerzett tehát a Real Madrid klubrekordnak számító 96 pontot a bajnokságban, hiába lőtt a gárda 102 gólt, a chilei szakembernek pechje volt: a Barcelona ennél is több pontot gyűjtött be. (A korai Bajnokok Ligája és a szégyenletes Spanyol Kupa búcsúval már nem büszkélkedhet a dél-amerikai edző).

Pellegrini helyét a kispadon napjaink egyik legkarizmatikusabb trénere, José Mario dos Santos Felix Mourinho veszi át. A portugál az éppen véget erő szezonban mindent megnyert az Interrrel (olasz bajnokság, Olasz Kupa, BL) és új kihívásokra vágyott. Mourinhoért, akinek további két portugál illetve angol bajnoki cím valamint egy-egy kupagyőzelem (a Portóval és a Chelsea-vel) továbbá egy BL és egy UEFA-kupa (szintén a Portóval) alkotja az éremgyűjteménye legfényesebb darabjait, 16 millió euró lelépési díjat fizetnek a spanyolok.

Mourinho a hírek szerint négy évre, évi 10 millió eurós fizetést garantáló szerződést ír alá a csütörtöki nap folyamán a Real Madriddal.

Nagy kérdés, a híresen igényes királyi szurkolótábor hogyan fogadja el a portugál nem túl esztétikus stílusát? Esetleg melyik fél idomul majd a másikhoz?

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: