2020-05-13 09:03:58• hírek • Refszatmar.eu

Királyhágómelléki lelkipásztorok közös igei üzenete

A lelki vezetők is nagyon nehéz szívvel élik meg az utóbbi hónapokat. Hiányoznak a hívek. Ez akkor is úgy van, ha a virtuális térben való találkozás, vagy másfajta kapcsolattartás enyhít ezen.

Rácz Ervin szigetlankai lelkipásztor ötlete nyomán, Szabó Csaba József szigetlankai gyülekezeti tag kivitelezésével egy olyan videóüzenet készült, ahol 48 lelkipásztor bátorít.  Ki hosszabb, ki rövidebb Igével, vagy éppen egy énekkel üzent. A Református Egyház az Ige egyháza, tagjai hiszik, ezek nem csupán szavak, hanem életté válnak mindazokban, aki befogadják azt. Így fogadták a hívek a buzdító, erősítő, ébresztő, reményt adó Igéket.

Jelzés értéke van annak, hogy a Királyhágómelléki Református Egyházkerület mind a kilenc egyházmegyéjéből jelentkeztek a közös igei szolgálatra. Ez dicséretes.

Csűry István az egyházkerület főpásztora kezdi az üzenetsort. A temesvári egyházmegyéből Gáll Zoltán lugosi lelkipásztor olvasott Igét. Az aradi egyházmegyéből Tóbiás Emőke Piroska pécskai-, Tóbiás Tibor György kisperegi-, Lőrincz Lóránd Péter vadászi- és Vékony Zsolt József szentleányfalvai lelkipásztor jelentkezett. A bihari egyházmegyéből Dénes István Lukács esperes, Nagyvárad-olaszi lelkipásztor mellett Nagyszalontáról három lelkész is olvasott: Ardai Erika, Mikló István-Boldizsár és Szigeti Ferenc Ernő. Két intézmény-lelkipásztor is buzdított: Szomor Abigél az éppen harminc éves Partiumi Keresztény Egyetem- és Szakács Zoltán a Nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium lelkipásztora. Ugyancsak a bihari egyházmegyét képviselték: Vinczéné Pálfi Judit Nagyvárad-csillagvárosi-, Dr. Zabán Bálint Károly kisszántói-, Szomor Attila siteri-, Papp Annamária Nagyvárad-őssi, Pál László paptamási-, Ghitea-Szabó József pelbárthidai- és Varga Botond Endre szalárdi lelkipásztor. Az érmelléki egyházmegyéből: Balázsné Kiss Csilla és Balázs János Dénes Érmihályfalváról, Mike Pál Magyarkécről, Bán Alpár Nagykágyáról, Illyés Tamás-Zoltán Érszőlősről, Erős-Joó Béla Papfalváról, Gecse Tamás Értarcsáról, Kovács Gyula Margittáról üzent. A sziágysomlyói egyházmegyét Szőnyi Levente szilágynagyfalui-, Ádám Zsolt szilágyperecseni- és Tőtős Emese szilágyborzási lelkipásztor-, a zilahit pedig Antalt Attila szilágygörcsöni- és nyirsidi, valamint Kis Bálint magyargoroszlói lelkipásztor képviselte. A nagybányai egyházmegyéből Fazakas Judit Hosszúmezőről és Vékony Roland Apahegyről olvasott Igét. A nagykárolyi egyházmegyéből is szólt az üzenet Balogh Enikő piskolti és Dobai Zoltán ákosi lelkész által. Az ily módon házigazda szatmári egyházmegyét Király Lajos esperes, batizi lelkipásztor mellett Nagy Erika sárközújlaki-, Rácz Ervin Szatmár-szigetlankai, Higyed István mikola-, Higyed János Szatmár-kültelki-, Kürti Tamás szatmárgörbedi- és kakszentmártoni-, valamint Tolnai János patóházai lelkész képviselte. Erdei-Árva István szamoskóródi- és dobrácsapáti lelkész énekkel, Genda Árpád-Szabolcs pettyéni lelkipásztor pedig orgonajátékkal kapcsolódott a közös szolgálatba.  Hogy teljesebb legyen a kép, két teológiai hallgató is üzent: Csatári Leila és Varga Tamás-Sándor.

Mintegy félszáz lelkipásztor tehát bizonyította, lehet együtt, még ilyen furcsa időkben is.

A videót az alábbiakban tekinthetik meg:
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: