2018-12-05 14:13:57• hírek • Nagy Tímea

Király Viktorral, Pfeifer Melanyval és több száz gyermekkel ünnepeltük a Mikulást (galéria, videó)

December 4-én déltől igazi ünnepi forgatag volt az Újközpontban az esős idő ellenére is. Kedden ünnepeltük a Mikulásnapot a városközpontban. Több száz gyermek, valamint Pfeifer Melany és Király Viktor szórakoztatták a közönséget.

Déltől kezdve folyamatosan érkeztek a gyermekcsoportok a rendezvénytérben felállított színpadra, hogy előadhassák a hetek óta gyakorolt előadásukat. Az ügyesebbnél ügyesebb gyermekeket a szüleik és a család is megtapsolta, de a Mikulás dicsérete jelentette az igazi örömöt az apróságok számára. A jóságos Nagyszakállú minden egyes fellépőt ajándékcsomaggal lepett meg. Ilyen vidámsággal kezdődött meg a téli ünnepkör városunk aprajának.

 

A City Rádió és a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés által szervezett eseményen a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei is részt vettek. A színpad jobb oldalán felállított standnál adomány ellenében több száz gyermek által készített mézeskalácshoz juthatott hozzá a közönség. A befolyó összegből a Szeretetszolgálat a sokgyermekes családokat támogatja.

 

 

A délután második felében, az apródok fellépése után következett a hivatalos megnyitó, melyen rövid beszédben köszöntötte a résztvevőket Pataki Csaba, a megyei tanács elnöke és Kereskényi Gábor polgármester. Kedves szavaikkal jó kedvre derítették az esernyők alatt várakozókat és kellemes szórakozást, áldott ünnepeket kívántak.

 

A köszöntés végeztével Pfeifer Melany állt a színapdra és kápráztatta el az érdeklődőket csodálatos hangjával. Melany szatmárnémeti származású 17 éves énekesnő, több tehetségkutatóban mutatta már meg tudását, legutóbb az X Faktorban találkozhattak vele a nézők. Szatmári eseményeken is rendszeresen hallhatja és láthatja a nagyérdemű. A koncertet hallgatva libabőrös lett a néző a tisztán csengő hangjától, pallérozott zenei tehetségétől. 

 

 

Király Viktor és zenekara fergeteges hangulatot varázsolt a nézőtérre annak ellenére, hogy megint eleredt az eső. Úgy látszik, az énekest városunkba minden alkalommal esőfelhők követik. A bulizni vágyók esernyővel felszerelkezve érkeztek a gödörbe, nem érte őket felkészületlenül a kellemetlen időjárás. Eshetett, lehetett nyirkos az idő, mit sem érdekelte ez a táncos lábú tömeget.

 

A másfél órás élő koncert után emberek tucatjai gyűltek össze a zenészek sátra előtt, hogy legalább egy pillanatra, egy fotó erejéig megszólíthassák az énekest.

 

Király Viktor a MIK és City Rádió Mikulás ünnepségen. Mi első sorban tombolunk. Ti?

Posted by Szatmar.ro on Tuesday, December 4, 2018

 

A Szatmár.ro-nak és a City Rádiónak olyan szerencséje volt, hogy exkluzív interjút kérhetett Király Viktortól:

 

A City Rádiótól Nagy Katalin arról kérdezte a művészt, hogy milyen jó volt 2018-ban, természetesen zeneileg?

 

K. Viktor: Nagyon remélem, hogy ez azt jelenti ebben az évben, mert nem kaptam virgácsot. Zeneileg is remélhetőleg így volt. Én úgy érzem, hogy ez az év, a 2018-as év sikeres volt. Végigvittem két tv műsort, a Sztárban Sztárt, majd zsűri is voltam benne. A Sztárban Sztár is egy nagyon érdekes feladat volt a számomra, hogy bele kellett bújni mindenkinek a bőrébe. Közben kiadtam egy kedves dalomat, a Budapest Girl-t, melyet a „Dal” színpadán is énekeltem. Hú, ez mind ’18-ban volt? Igen! Aztán a Király utca, a Füttyös a Majkával és a Curtis-szel. Ez egy elég sikeres év volt, azt kell, hogy mondjam.

 

Nagy Katalin: A szatmáriak számára ez egy hiánypótló koncert volt, ugyanis a Partiumi Napokon a szakadó eső miatt akusztikusan csak 2-3 dalt sikerült elénekelni. Te ezt most hogy érezted?

 

K. Viktor: Én úgy éreztem, hogy akkor is nagyon hálás volt a közönség, és én is ezért voltam hálás. Bár mindenki megértette a szituációt. Mindenkinek egyértelmű volt, hogy zuhog az eső és a színpad nem működik, ezért csak így tudtuk megoldani. Nagyon jól esett a köszönet, hogy mégis a gitárral felálltam és énekeltem. Úgy érzem, ott egy ilyen adok-kapok viszony volt. Érezték azt, hogy én is akartam, ők is akarták, és ez ezért nagyon nagyon jó volt a hangulat.

 

Nagy Katalin: Te szoktál-e év végi fogadalmat tenni? És ha igen, akkor mit?

 

K. Viktor: Szoktam, de nem azokat a megszokott dolgokat, hogy most fogyok 10 kilót vagy kevesebb pálinkát iszom. Én olyan dolgokat szoktam megfogadni, hogy ’19-ben szeretnék még egy extra dalt kiadni. Átlagban szoktam kettőt kiadni egy évben, de mondjuk eldöntöm most azt, hogy 19-ben négyet fogok kiadni, illetve még nagyobb koncerteket.

 

Szatmár.ro: Köszi, hogy fogadod a kérdéseinket. A kulisszatitkokról szeretnénk többet megtudni. Milyen érzés egy koncertre 4 órát utazni, azt 100%-on lenyomni, majd hazautazni – meddig zúg a fejed egy ilyen koncert után?

 

K. Viktor: Még egy órát, mert sok együtt az utazás és a koncertnek az adrenalinja. Nagyon sokan azt hiszik, hogy ez idővel megváltozik, de nem. Nem változik meg. Minden koncert, kicsi-nagy, ugyan annyi adrenalinnal jár.

 

Szatmár.ro: Mennyi fáradtsággal jár egy koncert? Mert azokat a dalokat adod elő, mint sokszor, de biztosan van mögötte más jellegű nehézség is. Hogyan kell ezt elképzelni?

 

K. Viktor: Ez közönségfüggő. Ha nem akarnak annyira beszállni a mozgásba, az éneklésbe, a bulizásba – azt úgy mondjuk mi, zenészek, hogy nehéz közönség. Ez azt jelenti, hogy annál jobban kell nekünk dolgozni, hogy mégis rávegyük az embereket, hogy együtt mozogjunk. Nyilván, ha úgymond egy könnyű közönség van, akkor az kevesebb energia, mert ez egy adok-kapok kapcsolat. Ha a közönség adja azt, akkor én is adom.

 

Király Viktor az interjú végén megköszönte a közönségnek a 10 éves kitartó rajongást és megígérte, hogy még több és még jobb dalokkal rukkol elő a jövőben, hiszen ott van benne és a csapatban, csak megvalósításra várnak.

 

Így telt a Mikulásnap az Újközpontban. Az eső és a nyirkos időjárás senkit nem érdekelt. Idén sem szólhatott be a rossz idő az ünnepelni vágyó közönségnek.

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: