2018-06-26 06:11:58• hírek • Bede Emőke

Kirakták az érettségizőt, mert puskázni akart

Hétfőn román nyelv és irodalomból adtak számot tudásukról a diákok, viszont akadt egy olyan vizsgázó is, aki tisztességtelen módszerrel szeretett volna jobb jegyet szerezni.

Amint arról a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség beszámolt, az 1836 beiratkozott diák közül kilencvenen nem jelentek meg, így összesen csak 1746 diák ült ismét iskolapadba. Sajnos az érettségi első napja nem telt zökkenőmentesen, ugyanis az Avasfelsőfaluban található Ionita G. Andron Technológiai Líceumban az egyik diák puskázni szeretett volna. A szabályzatnak megfelelően a diákot kitették a teremből, s az érettségi számára ezzel véget ért, függetlenül attól, hogy használta-e a segédanyagot vagy sem.
 

Az érettségi kedden az anyanyelvi felmérővel folytatódik, szerdán a szakjuknak megfelelő kötelező tárgyból, csütörtökön pedig egy szabadon választható tárgyból adhatnak számot tudásukról. Az első eredményekre július 4-ig kell várni, amikor is délig minden vizsgaközpontban kifüggesztik az eredményeket. Az óvásokat 12 és 16 óra között lehet benyújtani, majd ezek elbírálása után július 9-én közlik a végleges eredményeket is. A sikeres érettségihez minden tárgyból meg kell szerezni az 5-ös osztályzatot, ám a négy tárgy átlagmédiája nem lehet kisebb, mint 6-os.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: