2010-01-27 16:22:22• hírek • Parajdi Andrea

Kipótolná a fizetéseket

Emelik, jobban mondva egy szintre hozzák a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal közalkalmazottainak fizetését a többi intézmény közalkalmazottainak bérezésével. Ilyés Gyula polgármester szerint a 330/2009-es egységes bérezésről szóló törvény lehetővé teszi ezt a kiegészítést.

Csütörtöki ülésén fog dönteni a Városi Tanács arról, hogy kiegészíti-e az apparátus alkalmazottainak fizetését, amely a 330/2009 törvény életbe lépése után redukálódott. Ilyés Gyula polgármester szerint ennek az egységes bérezésről szóló törvények is megvannak a hátulütői - ahogyan az elmúlt időszak számos újonnan életbe léptetett rendeletének is -hiszen mintha visszahozná a régi rezsimben használt bérezési elképzeléseket, vagyis hierarchia szerint határozza meg a fizetések mértékét. A polgármester úgy véli, nem rangsorolás alapján kellene fizetéseket osztani, hanem figyelembe kéne venni a végzett munkakörhöz tartozó felelősségét és a munkamennyiséget.

-Ki merem jelenteni, hogy a városban lévő közalkalmazottak közül a Polgármesteri Hivatal apparátusában dolgoznak a legkeményebben, nálunk van a legtöbb munka. Ennek ellenére a mi közalkalmazottainak vannak a fizetési ranglétra legalacsonyabb szintjén - fejti ki a város elöljárója.

Ilyés azt mondja ezt a hiányosságot vélhetően a törvény készítői is felismerték, hiszen a rendeletben egy olyan paragrafus is szerepel, amely lehetőséget ad a Polgármesteri Hivataloknak, hogy amennyiben szeretnék, évente egy tanácsi határozattal fizetés-kiegészítést biztosítsanak az alkalmazottaknak.

-A tanácsülésen előterjesztésre kerülő határozat-tervezet éppen ezzel a „kiváltsággal" kíván élni. Nem akarjuk megemelni az apparátus fizetését, egyszerűen csak kipótoljuk, hogy a mi közalkalmazottainknak is annyi legyen a fizetése, mint a Megyei Tanácsnál, a Prefektúránál, vagy a dekoncentrált intézményeknél lévő központi pénzekből fizetett alkalmazottaké - vázolja.

Amennyiben a tanács egyet ért a pluszpénzjuttatással, február elejétől kezdődően minden hónapban 56.000 lejjel költ többet a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal az alkalmazottak fizetésére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: