2008-03-04 20:14:36• hírek • István Löchli

Kiosztották a Gordiusz díjakat

 A Kölcseys diákok taroltak a Gordiusz matematika versenyen.

Nemrégiben került megrendezésre a Gordiusz matematika verseny körzeti szakasza, melyen nagy fölénnyel a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai vitték el a díjakat.

A hivatalos díjkiosztóra kedd délután a Kölcsey Ferenc Főgimnázium dísztermében került sor. Amint azt Kovács Béla matematika tanár elmondta, az idei évben külön öröm számukra, hogy a döntőbe jutott hét diák közül csupán egy nem a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákja. „Az idei esztendőben nagyon jóra sikeredett a verseny, ugyanis míg tavaly csak négy tanuló jutott tovább a döntőbe, addig idén nagy előrelépést jelentett, hogy a hét továbbjutó közül hat diák a Kölcsey tanulója. Szerencsére a diákok kedvelik az ilyen jellegű vetélkedőket, ugyanis számtalan érdekes és ötletes feladatot kellett megoldjanak, mely nagymértékben fejleszti kreativitásukat.” mondta Kovács Béla. A versenyre összesen 682 diák jelentkezett, kilencedik osztálytól tizenkettedik osztályig mintegy hét tanintézetből. A nemzetközi verseny döntőjére Magyarországon, Debrecenben kerül sor április 4-5-én, melyen hat Kölcseys diák képviselteti magát. A díjak mindenki számára vonzóak lehetnek, ugyanis a nagy értékű könyvcsomagok mellett a legjobbakat egy különleges személyi számítógéppel is jutalmazzák.
 


 

 

 

Bondici László, Bodor Zoltán, Kósa Barna, Zolcsák Zsolt, Sárpataki Zsombor, Ferencz Endre kik április 4 és 5 között részt vesznek a nemzetközi megmérettetésen.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: