2010-08-17 17:07:01• hírek • Póti Orsolya

Művészeink a nyíregyházi zenefesztiválon

A Szatmárnémeti Művészeti Iskola diákjai és tanárai is részt vettek a Nyíregyházi Tánc-és Zenefesztiválon, amelyet a Váci Mihály Kulturális Központ szervezett.

A második alkalommal megszervezett fesztivál célja a határon átívelő kulturális kapcsolatok ápolása és építése volt. A rendezvényen négy ország képviseltette magát: Ukrajnából, Szlovákiából, Romániából és természetesen Magyarországból jelentek meg művészek az eseményeken. Országunkból csak a Szatmárnémeti Művészeti Iskola diákjai és tanárai vettek részt a rendezvényen, és egy igen színes és programmal lepték meg a közönséget. Balettel, képzőművészeti kiállítással, népzenével, sporttánc produkcióval és könnyűzenés előadással készültek művészeink.

A kulturális központ színpadán augusztus 13-án került sor a „Hófehérke és hét törpe" című mese balett változatának bemutatására, amelyet tizenhat diák adott elő Gabriela Tanase tanárnő irányításával. Az előadás nagy sikert aratott az ovisok körében. Az előadás után a két intézmény balettszakos diákjai folytattak eszmecserét. Ugyancsak augusztus 13-án nyílt meg Szodoray Parádi Hajnalka tanárnő képzőművészeti kiállítása, amelyet Nagy László, Nyíregyháza alpolgármestere nyitott meg.

A szombati napon Csabai Lászlóné, polgármester asszony nyitotta meg az ünnepséget, amelyen a résztevő négy ország művészei találkoztak. Bohács József, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója vezette a művészeti műsort, amelyen a Szatmárnémeti Művészeti Iskola kitűnően alakított. Többek között versenytáncot, valamint könnyűzenei és népzenei előadásokat mutattak be a diákok.


Nagy siker övezte a balett előadást
Nagy siker övezte a balett előadást


 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: