2010-09-02 15:56:54• hírek • Póti Orsolya

Kinőtte magát a Művészeti Iskola

A múlt tanévben összesen hétszáz diák vett részt a Szatmárnémeti Művészeti Iskola különböző képzésein, az újonnan induló tanfolyamokra pedig már kétszázan jelentkeztek. Az éves tandíj nem változott, azonban a vezetőség  egy nagyobb intézményt igényelne - tájékoztatott Deac Mircea, igazgató.

Deac Mircea, a Szatmárnémeti Művészeti Iskola igazgatója sajtótájékoztató keretén belül mutatta be az új tanévre szóló változásokat és programokat, illetve az iskolán belül működő szakokat. Továbbá szó esett a nyári képzésekről, valamint az iskola diákjainak és tanárainak nyári szerepléseiről is.

Amint azt már olvasóinkkal korábban közöltük a Szatmárnémeti Művészeti Iskola volt Romániából az egyedüli, amely részt vett az augusztus 12-14 között megszervezett Nyíregyházi Nemzetközi Tánc- és Zenefesztiválon. Az iskola diákjai és tanárai egyaránt színes műsorral készültek a rendezvényre.  Továbbá az iskolából két diák helyezést nyert a Costinesti-en szervezett fiataloknak szóló fesztiválon, egy másik diák pedig a román tehetségkutató döntőjéig jutott el. Varga Zsuzsanna és Axel Serbanescu több alkalommal is  hangulatosabbá tették a Szatmári alkotóház Képzőművészek Egyesületének kiállításait.

Az iskola szeptember 30-án, délután 15 órától nyitja meg újra kapuit a művészetek kedvelői előtt. A zene szak keretén belül idén is indul klasszikus gitár, elektromos gitár, hegedű, zongora, szintetizátor, harmonika képzés; népzene, könnyűzene, ének képzés és kórus; fúvós hangszereken való tanulás, mint például klarinét, szaxofon. A képzőművészeti szak keretén belül rajz, grafika, festészet és szobrász képzés indul. A koreográfia keretén belül pedig az új tanévtől kezdve új tanfolyam létesül: a sporttánc és balett mellett modern táncot is tanulhatnak az érdeklődők.

Magyar és román nyelven indul színi és rendezői kör, valamint jelentkezni lehet fotó és design képzésre is. A nagy sikerre való tekintettel, idén is indul a DJ tanfolyam, melyre a beiratkozási díj 750 lej. A többi képzések tandíja szintén változatlan: az egy éves kurzusok ára 350 lej. A tanfolyamokra szeptember 1-től lehet jelentkezni az iskola székhelyén, a Ioan Slavici utca 6. szám alatt.  A képzésekre való felvételi vizsgák időpontját innen tölthetik le.

„Az elmúlt tanévben összesen 700 diák képezte magát az iskola különböző tanfolyamain, az újonnan induló képzésekre pedig már 200 jelentkező van. Úgy tűnik, hogy a Művészeti Iskola épülete egyre kisebb ennyi diák befogadására, és a közeljövőben megoldást kell találjunk arra, hogy mindenki kényelmesen elférjen." - mondta el Deac Mircea igazgató.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: