2009-10-01 02:04:46• hírek • Szatmar.ro

Kínos vereséget szenvedett a Milan

A hétszeres BL győztes egy szenzációs góllal kapott ki hazai pályán a Zürichtől.

A Bajnokok Ligája csoportköre második fordulója második játéknapja után összességében három fontos következtetést vonhatunk le. Egyrészt, úgy tűnik, a rangadókon idén nem születik gól, mivel az Inter-Barcelona után a Bayern-Juve is 0-0-ra végződött. Másrészt úgy tűnik, Ronado kettesével rúgja a gólokat, a Real pedig megállíthatatlan. Harmadrészt pedig, hogy a Milan történelmi mélyponton van és még az ág is húzza.

Az A csoportban rendezték a teljes forduló legnagyobb rangadóját, amelyen a Bayern Mücnhen a Juventust fogadta. A találkozó két egymástól teljesen elkülöníthető félidőt hozott. Az elsőben a németek remekül játszottak, sokszor kapujukhoz szegezték az olaszokat, Ribery, Robben és a fiatal Müller az őrületbe kergették vendégek védelmét és Buffont. Igaz, ha a Juve kontrázhatott, akkor azt veszélyesen tette. A második félidőben aztán az „öreg hölgy" kiegyenlítette az erőviszonyokat (ehhez az kellett, hogy a bajoroknál Robben megsérüljön, az olaszok pedig Poulsen becserélésével stabilabbá tették középpályájukat), a nézők pedig csak hatalmas iramot és nagy harcot láthattak, helyzetet viszont alig.

A csoport másik meccsén a várakozásokkal ellentétben a Maccabi Haifa végig egyenlő ellenfele volt a Bordeaux-nak, sőt, a nagyobb helyzetek az izraeliek előtt adódtak, Carasso kapusnak volt dolga bőven. A francia bajnok csak a 81. percben lélegezhetett fel, egy szöglet után Ciani ekkor szerezte ugyanis meg a hazaiak győztes találatát.

A B csoport rangadóján a német bajnok Wolfsburg előtt adódott az első nagyobb helyzet, az angol bajnok Manchester Unitednek majd fél óra kellett, amíg magához tért. Ezt követően azonban helyzetek sorát alakították és hagyták ki (Berbatov, Carrick, Rooney). Az 56. percben a németek egy szép akció során úgy eldugták a labdát, hogy a hazaiak azt csak a hálóban találták meg, miután Hasebe beívelése után Dzeko oda fejelte. Az angolok nem ijedtek meg, és a veterán Giggs vezényletével végül fordítottak: a walesi szélső szabadrúgásból kiegyenlített (igaz, a labda megpattant a sorfalon), majd adott egy gólpasszt Carricknek.

A másik találkozón a CSZKA Moszkva végig uralta a játékot a Besiktas ellen és Dzagojev bombája és Krasics szólója után két gólos előnyre tett szert. A végén a hazaiak kissé visszavettek és majdnem ráfáztak a 6 fokos moszkvai éjszakában, hisz Akinfejev előbb nagy bravúrral mentett egy szituációt, majd Dag a hosszabbításban szépített.

Az est legnagyobb szenzációja C csoportban esett meg, ahol a Zürich idegenben legyőzte a Milant. A svájciak már a 10. percben megszerezték a vezetést, egy nem akármilyen góllal: egy szöglet után Tihinen felugorva sarokkal juttatta Storari kapujába a labdát. A folytatásban az olaszok megpróbáltak egyenlíteni, ám Leoni kapus rendre megakadályozta ebben Inzaghit, Seedorfot vagy Ronaldinhót. És bár a vendégeknek is volt egy-két veszélyes kontrája, ismét bebizonyosodott, hogy szegény embert az ág is húzza: az utolsó percekben előbb Ambrosini, majd Zambrotta találta el a kapufát.



Tihinen fantasztikus gólt szerzett a San Siróban


A csoport másik meccsén a Real Madrid az első perctől kezdve fölényben játszott az Olympique Marseille ellen, ám a kapuk felváltva forogtak veszélyben. A második félidő elején aztán a hazaiak hat perc alatt elintézték a fontosabb kérdéseket és ebben Ronaldónak kulcsszerepe volt. Előbb egy hosszú labdát szelídített meg, majd gurította el a kapus alatt. Három perccel később Diawara vágta fel a tizenhatoson belül, amiért a védő második sárgáját is megkapta, a Real pedig büntetőt, amit Kaka értékesített. További három perccel később Kaka és Benzema gurigázta ki a teljes francia védelmet, Ronaldónak már csak be kellett passzolni a labdát. A folytatásban mindkét kapu előtt adódott nagyobb lehetőség, főleg Casillasnak kellett bemutatnia néhány bravúrt, de az eredmény már nem változott.

A D csoportban az Atletico Madrid portói vendégjátékán a találkozó első kétharmadában nem sok minden történt, ekkor még a vendégek voltak aktívabbak. Az utolsó húsz percben aztán rákapcsolt a Porto, néhány ziccer után Falcao sarokkal szerezte meg a vezetést, amit Rolando duplázott meg, miután közelről bepasszolta az Alves fejese után a kapufáról eléje pattanó labdát.

A másik mérkőzésen a Chelsea csak annyit adott ki magából, amennyire szükség volt, hogy elhozza Nikosiából a három pontot. A 18. percben Anelka Belletti passza után csavart a hosszú sarokba és jó ideig ez volt az utolsó kapura rúgás. A második félidőben az APOEL némileg veszélyesebb volt, de Cech-nek csak egyszer kellett nagyot védenie, Purszaitidisz lövésénél.

Eredmények:
A csoport:

Bayern München - Juventus 0-0

Bordeaux - Maccabi Haifa 1-0
gól: Ciani (81.)

A csoport állása: 1. Bayern 4pont, 2. Bordeaux 4p., 3. Juventus 2p., 4. Maccabi 0p.

B csoport:
Manchester United - Wolfsburg 2-1
gólok: Giggs (59.), Carrick (78.), illetve Dzeko (56.)

CSZKA Moszkva - Besiktas 2-1
gólok: Dzagojev (7.), Krasics (61.), illetve Dag (90.)

A csoport állása: 1.ManU 6p., 2.Wolfsburg 3p., 3. CSZKA 3p., 4.Besiktas 0p.

C csoport:
Milan - Zürich 0-1
gól: Tihinen (10.)

Real Madrid - Olympique Marseille 3-0
gólok: Ronaldo (58., 64.), Kaka (61., 11-es)

A csoport állása: 1. Real Madrid 6p., 2.Milan 3p., 3. Zürich 3p., 4.Marseille 0p.

D csoport:
APOEL Nikosia - Chelsea 0-1
gól: Anelka (18.)

Porto - Atletico Madrid 2-0
gólok: Falcao (75.), Rolando (82.)

A csoport állása: 1.Chelsea 6p., 2.Porto 3p., 3. APOEL 1p., 4.Atletico 1p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: